VELIKA KORIST OD OTVORENOG BALKANA: Andrija Mandić o popisu, Srbima na KiM, interesima Crne Gore...

V.K.

03. 01. 2023. u 19:55

PREDSEDNIK Nove srpske demokrateije i poslanik Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore Andrija Mandić ocenjuje da su prethodnu godinu obeležile nestabilnosti na političkoj sceni Crne Gore, ali i i jasni pokušaji parlamentarne većine da dođe do rešenja koja će Crnu Goru uvesti u mirne političke vode.

ВЕЛИКА КОРИСТ ОД ОТВОРЕНОГ БАЛКАНА: Андрија Мандић о попису, Србима на КиМ, интересима Црне Горе...

Foto Profimedia

U intervjuu za Borbu, Mandić je rekao da veruje da će u 2023. prevladati jezik dijaloga i da će doći do stabilizacije političkih prilika u zemlji. Govoreći o predstojećem popisu, lider NSD-a podsetio je da je popis trebalo da bude održan 2021. godine, ali da je najvažnije da će građani biti u prilici da se prvi put slobodno izjasne, što će olakšati mnoge reforme u Crnoj Gori i biti od velikog statističkog značaja.

On je poslao snažnu poruku podrške za srpski narod na Kosovu i Metohiji, koji ne pristaje na diskriminaciju, šikaniranje i kršenje osnovnih ljudskih prava i sloboda, dodajući, da Srbi na Kosmetu ne traže ništa što im ne pripada, a jedino što su videli su bol i patnja koji ne prestaju decenijama. Predsednik Nove srpske demokratije poručio je da je Crnoj Gori mesto u Otvorenom Balkanu i da će od te inicijative država imati koristi.

- Kroz inicijativu Otvorenog Balkana, koristi od povezivanja zemalja regiona su na mnoštvu polja, naročito u slobodnom i neometanog kretanja ljudi, prometa roba i usluga, te sveukupnog ekonomskog integrisanja. Ako razmišljate o privrednom razvoju, glavna stvar je lakša dostupnost raznolike radne snage koju, potencijalno, ne posedujete u dovoljnoj meri na domaćem tržištu. Dakle, pozitivni efekti od ove asocijacije su u gotovo na svim poljima . Tako da je Crnoj Gori svakako mesto u Otvorenom Balkanu - kategoričan je Mandić.

BONUS VIDEO - SELAM ALEJKUM, CRNOGORCI: Dijaspora u Podgorici - Skup podrške Milu

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)