NAJAMBICIOZNIJI BUDŽET, UKIDAJU DIREKCIJU ZA UREĐENJE I GRADNJU: Predsednik Opštine Kotor o promenama i planovima za 2023.

Марија Стевановић
Marija Stevanović

02. 01. 2023. u 19:59

NA DANAŠNjI dan smo solventni, a sve ono što smo zatekli kao dugove i minuse smo vratili i trenutno smo jedna od najsolventnijih opština u Crnoj Gori.

НАЈАМБИЦИОЗНИЈИ БУЏЕТ, УКИДАЈУ ДИРЕКЦИЈУ ЗА УРЕЂЕЊЕ И ГРАДЊУ: Председник Општине Котор о променама и плановима за 2023.

Opština Kotor

To tvrdi predsednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, koji kaže da je to "dalo priliku da se za 2023. projektuje budžet od 28,1 milion evra, koji je ujedno i najveći i najambiciozniji koji je dat SO na usvajanje u modernijoj istoriji grada."

- Verujem da će se, u godinama pred nama, na ovaj budžet gledati kao na mali budžet - kazao je Jokić.

On je za narednu godinu najavio reorganizaciju lokalne uprave, "koja nije značajno menjana decenijama unazad". Kao razlog takvog stanja on navodi političku situaciju, odnosno interese političkih partija da se neke vrste političkih feuda ne diraju. 

- Mi smo doneli odluku da se sa tom vrstom prakse prekine i da učinimo sve što je u našoj moći da Opština Kotor bude što efikasnija kako bi se uspešno realizovao što veći broj projekata. U proteklih 10 godina realizacija kapitalnog budžeta retko je prelazila 50 odsto, a realizacija koja se dešavala od strane Direkcije retko je prelazila i 40 odsto planiranih sredstava. Sve to nas je navelo da donesemo odluku da dosadašnja Direkcija za uređenje i izgradnju više neće postojati, već će biti formiran Sekretarijat za investicije. Mislim da će to ubrzati procese, skratiti procedure i što je najznačajnije smatram da će to doprineti bržoj i efikasnijoj realizaciji kapitalnih projekata u gradu - kaže Jokić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)