JOŠ JEDNO SMANJENJE RAČUNA: Zbog zagađenog vazduha građanima Pljevalja struja u januaru jeftinija 50 odsto

M. D.

02. 01. 2023. u 22:23

ELEKTROPRIVREDA Crne Gore AD Nikšić (EPCG) kupcima iz kategorije „Domaćinstva“ na teritoriji opštine Pljevlja za mesec januar odobrila je dodatni popust na aktivnu energiju od 30 odsto, što bi, sa ranije odobrenim popustima, značilo da će Pljevljaci januarski račun plaćati sa popustom od 50 odsto na aktivnu energiju.

ЈОШ ЈЕДНО СМАЊЕЊЕ РАЧУНА: Због загађеног ваздуха грађанима Пљеваља струја у јануару јефтинија 50 одсто

M.Drobnjak

Odluku o popustu za Pljevljake  na električnu energiju doneo je Odbor direktora EPCG.

- Ova mera je motivisana činjenicom da je opština Pljevlja, po osnovu zagađenja vazduha, trenutno u alarmantnoj situaciji, a EPCG, kao društveno odgovorna kompanija, koja značajan procenat proizvodnje ostvaruje upravo u Pljevljima, na ovaj način želi da pruži doprinos smanjenju emisije štetnih gasova - saopštili su iz EPCG.

Oni su pozvali njihove kupce iz Pljevalja, koji koriste ugalja kao izvor toplotne energije, da pređu na druge izvore, kako bi, zajedničkim snagama, doprineli poboljšanju situacije u ovoj opštini.

- Verujemo da je popust od 50 odsto za januarski račun snažan stimulans za tako nešto - kazali su iz EPCG.

Izvršni direktor EPCG, Nikola Rovčanin kazao je da očekuje da i  lokalna uprava u Pljevljima donese odgovarajuće mere, kako bi se poboljšala loša situacija sa zagađenjem vazduha u tom gradu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!