POLICIJI 139 VOZILA: Odbor za bezbednost i odbranu podržao budžet MUP, odbrane i ANB za 2023.

Z. Z.

24. 12. 2022. u 06:45

BUDžET MUP za narednu godinu iznosi 121,5 miliona evra i 13 odsto je viši nego ovogodišnji.

ПОЛИЦИЈИ 139 ВОЗИЛА: Одбор за безбедност и одбрану подржао буџет МУП, одбране и АНБ за 2023.

Foto Skupština.me

Novca ima, kako je ocenjeno za nabavku radarskih sistema, opreme za identifikaciona dokumenta, ali i efikasnu borbu protiv požara. Planirano je da u funkciji budu tri helihoptera i dva protivpožarna aviona. Takođe, nabavka patrolnih vozila za potrebe Uprave policije.

- Ukupno 139 vozila. Inače je reč o ugovoru o lizingu koji će trajati tri godine - kazao je predstavnik MUP-a Mersudin Gredić.

Za Ministarstvo odbrane izdvojeno je 67 miliona evra ili 17 miliona više nego ove godine. Time se, kako je rekao Asmir Pepić, ispunjavaju kriterijumi NATO-a za finansiranje sektora odbrane.

- Sa ovim novcem mi ćemo ranije ispuniti zahtev Alijanse o finasiranju sektora odbrane - rekao je Pepić.

Agencija za nacionalnu bezbednost raspolagaće u 2023.godini sa 12,7 miliona evra. Budžet je 27 odsto veći nego ovogodišnji i, kako je ocenila Sonja Raičević, novca ima za zarade, koje će biti veće 21 odsto, ali i kapitalne projekte za poboljšanje tehnološke opremljenosti i nadogradnju bezbednosnih sistema, a sve u skladu, istakla je, ispunjavanja zahteva NATO-a.

Foto D. Milovanović

Aleksandar Damjanović, ministar finansija, na Odboru za bezbednost i odbranu istakao je da je za TETRA licence za narednu godinu namenjeno je 2,65 miliona evra.

- Ne mislim da tu ima išta sporno, ali reč je o velikom iznosu koji treba proveriti u smislu revizije ili slično - prokomentarisao je Damjanović.

Takođe, Odbor je dao saglasnost da potpukovnik Veljko Mališić bude izaslanik Crne Gore za odbranu u Sloveniji.

 

NIJE JOGURT, VEĆ POVERLjIVI UGOVORI

MILAN Knežević, predsednik Odbora za odbranu i bezbednost, insistirao je da se pojasni o čemu se radi, a dobio odgovor da je reč o internom, poverljivom ugovoru, koji ne može biti predstavljen kada je prenos sednica javan.

- Ne znam šta je TETRA. Kada sam čuo tu reč, pomislio sam na tetrapak, jogurt, a očigledno se ne radi o tome - saopštio je Knežević na sebi svojstven, šaljiv način.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori