SMENIO GA SNP? Dr Goran Komar nezadovoljan odlukom da više nije direktor Doma zdravlja u Herceg Novom

V.V.

25. 12. 2022. u 21:33

DOKTOR Goran Komar više nije direktor hercegnovskog Doma zdravlja.

СМЕНИО ГА СНП? Др Горан Комар незадовољан одлуком да више није директор Дома здравља у Херцег Новом

Foto:V.V.

Odluku o razrešenju doneo je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, Komaru je uručena pismeno, a obrazloženja su, po njegovim rečima, formalna i odnose se na propuste u formi Ugovora o dopunskom radu, koje je proizvela loša pravna služba. Dr Komar kaže da će da potraži pravnu pomoć i uveren je da je  smenu “na konkursu izabranog direktora” inicirala Socijalistička narodna partija Crne Gore “ u saglasju svog političkog vođstva, gospodina Jokovića i gospođe Đurović, a putem instrumenta – ministra zdravlja, gospodina Šćekića, svakako uz učešće osnovne hercegnovske organizacije SNP-a i pridruženih struktura.“

Podsetićemo, na čelo ove ustanove  dr Komar je izabran nakon devet meseci provedenih u svojstvu vršioca dužnosti i kako ističe, to je bio najteži period u istoriji hercegnovskog Doma zdravlja i u jeku pandemije kovida 19.

-Na početku mandata doneo sam odluku da nastavim da radim i neposrednim stručnim angažovanjem poduprem kolektiv. Tokom zamaha kovid epidemije radio sam i u kovid ambulantama, otvarao dopunske ambulante i radio u njima sa najboljim sestrinskim kadrom. Kao lekar i kao direktor nisam se okoristio niti jednim centom koji mi nije pripadao - kazao je Komar.

O kakvim je formalnim propustima reč dr Komar je ilustrovao primerom angažovanja radiologa iz Kliničkog centra.

– Kada radiolog dolazi na zamenu našem, koji je odsutan zbog godišnjeg odmora ili bolovanja, taj ugovor o delu koji sam potpisao manjkav je za određenu stavku, koja podrazumeva i prethodnu saglasnost njegovog direktora za rad od nekoliko dana u Domu zdravlja Herceg Novi. U takvim situacijama sistem nije oštećen ni za jedan evro, što je temelj optužbe na osnovu koje ga je smenio SNP - tvrdi Komara.

Dr Gorana Komara će na poziciji direktora Doma zdravlja zameniti doskorašnji službenik Komunalne policije, Aleksa Đekić.

Na ovakvu odluku reagovala je, stajući u odbranu dr Komara, i Novska lista. U saopštenju između ostalog navode da je smena „uglednog intelektualca časnog predstavnika svoga grada i Boke Kotorske, doktora Gorana Komara, te postavljanje politički podobne ličnosti kao predstavnika političke partije koja se zove SNP i ministra koji je na funkciju došao glasovima DPS-a i SDP-a, slika i prilika dešavanja na političkoj sceni Crne Gore. Ista je to scena i ista je to matrica koja grad Herceg Novi zavija u crno već trideset godina.

Ta matrica, saopštavaju iz Novske liste ogleda se u „nepoštovanju obrazovanja, pređašnjeg iskustva ili reputacije koju u jednom gradu ima direktor koji se smenjuje, te u potpuno neverovatnom, grlom u jagode srljanju novog kandidata bez iskustva u datoj oblasti ali sa direktivom i političkom podrškom partije sa centralom u Podgorici.“ Oni podsećaju i da je na isti način, ista Vlada i ista politička partija pokušala da smeni  i direktora Instituta Igalo  na šta je „reagovala hercegnovska javnost i sprečila nasilje nad sopstvenim gradom.“

                                                                                                                     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili