MISTERIOZNA TRAGEDIJA: Smrt mladog poštara iz Danilovgrada - Samoubistvo, ili ubistvo?

S. Đ. - B. D.

21. 12. 2022. u 16:27

TRI dana nakon što je prijavljen nestanak mladog poštara, beživotno telo Miloša Stamatovića (25) pronađeno je u koritu reke Morače, u podgoričkom naselju Botun.

МИСТЕРИОЗНА ТРАГЕДИЈА:  Смрт младог поштара из Даниловграда - Самоубиство, или убиство?

Foto: Foto RRC/Printskrin Fejsbuk Dejan Mešter

Šta je uzrok smrti mladića iz Danilovgrada koji je kobnog dana bio na radnom zadatku, znaće se nakon obdukcije.

Nestanak Stamatovića su prijavile kolege pre tri dana kada se nije vratio da razduži smenu. Navodno, on je krenuo sa 15.000 evra, koliko je i trebalo da podeli penzionerskih naknada. Kobnog 17. decembra, poštar je na teren, na teritoriji Podgorice, krenuo oko 7 časova. Istog dana gubi mu se trag.

Policija je u međuvremenu tragala za mladićem. Nedugo nakon pokrenute potrage, Stamatovićev automobil je pronađen u Botunu, nedaleko od korita reke Morače, gde je dan kasnije pronađeno i beživotno telo mladića.

Stamatovića je pronašao meštanin koji je odmah obavestio policiju. Uviđaj je obavljen, a nadležni tužilac odredio je da se obavi obdukcija tela, nakon čega će biti poznat tačan uzrok smrti - kazao je sagovornik "Novosti" iz policije.

Isti sagovornik ne isključuje mogućnost da je u ovom slučaju reč o samoubistvu.

MISTERIJA

POŠTAR je zadužio 15.000 evra iako je maksimalan iznos koji zadužuju u jednom danu 8.000 evra. Iz Pošte Crne Gore nisu demantovali informaciju, o iznosu koji je mladić poneo sa sobom na teren. Ipak zasada ostaje misterija zašto je poneo više od uobičajenog iznosa.

- Pregledom automobila od ukupnog iznosa novca koji je trebalo da podeli na ime penzija pronađeno je 2.500 evra. I dalje se ispituje da li je Stamatović nekome dugovao novac, koji je vratio od novca zaduženog kobnog dana - kazao je sagovornik "Novosti".

Prema nekim sumnjama, mladić je tog dana prokockao veću količinu novca dok je ostatak ostavio u automobilu. Navodno kada je isplatio dug on je doneo odluku da se ubije i skočio u nabujalu reku. Ipak, ove sumnje istražitelja do sada nisu potvrđene.

U cilju potrage su bili angažovani i ronioci iz Regionalnog ronilačkog centra Bijela.

Danilo Mijajlović iz Regionalnog centra Bijela za "Novosti" je kazao da su oni od petka pretraživali korito reke Morače.

- Pretraga se zbog veoma nabujalih reka i slabe vidljivosti odvijala u veoma teškim uslovima, uz veliki rizik za bezbednost ronilaca - kazao je Mijajlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona