IZ PRESTONICE CETINJE PISALI SPECIJALNOM TUŽIOCU: Krivična prijava protiv Bogdanovića, Blažića i Nikolić zbog NJegoševe ulice

Марија Стевановић
Marija Stevanović

21. 12. 2022. u 09:53

PRESTONICA Cetinje podnela je krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu protiv bivšeg gradonačelnika Aleksandra Bogdanovića, Dražena Blažića bivšeg šefa kabineta gradonačelnika i protiv Ane Nikolić bivše zamenice gradonačelnika, vezano za poslove rekonstrukcije Njegoševe ulice i štetu koja je tada naneta Prestonici Cetinje.

ИЗ ПРЕСТОНИЦЕ ЦЕТИЊЕ ПИСАЛИ СПЕЦИЈАЛНОМ ТУЖИОЦУ: Кривична пријава против Богдановића, Блажића и Николић због Његошеве улице

Foto: Prestonica Cetinje

Ovo je jutros iz Prestonice Crtinje, uz pojašnjenje da je krivična prijava je podneta zbog postojanja osnovane sumnje da su prijavljena lica na štetu oštećene Prestonice Cetinje kao saizvršioci izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, te eventualno i neko drugo krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

-Ugovorom o građenju broj 01-4147/1 od 08.10.2012. godine zaključenim između Direkcije javnih radova, kao naručioca i konzorcijuma „Toškovići“ d.o.o. Podgorica, Televex d.o.o. Podgorica, "Arso Milić"  d.o.o. Podgorica i Ivice Toškovića, kao izvođača, izvođač  se obavezao da za račun naručioca izvrši sve radove na rekonstrukciji Njegoševe ulice u Prestonici Cetinje, čija ukupna vrijednost iznosi  1.171.252,60 evra. Gotovo odmah po završetku rekonstrukcije Njegoševe ulice pokazala se neadekvatnost kamenih ploča kojima je ista zastrta. Brojne kamene ploče su popucale i polomile se, pa je zbog njihove izlomljenosti došlo do velikog broja nezgoda i padova prolaznika, koji su posebno opasni u toku zime kada je ulica zaleđena, kaže se u saopštenju.

Prestonica Cetinje je usled toga pretrpela značajnu materijalnu štetu, budući da je do sada u pravosnažno okončanim sudskim sporovima za naknadu štete koje su inicirali povređeni građani bila u obavezi daisplati iznos od 13.820,00 evra koji je uvećan za pripadajuće zakonske  kamate. 

-Kako bi se ovaj problem rešio, a ulica postala bezbedna za kretanje pješaka Prijestonica Cetinje je više puta vršila zamenu popucalih ploča i do sada je u popravku uložila 476.734,48 evra, kažu iz Prestonice Cetinje.   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)