IZBEGLI SA KOSOVA, SA SVAKOM POPLAVOM OPET BEŽE IZ DOMOVA: Sa novim kišama nove muke 400 žitelja beranskog naselja (FOTO/VIDEO)

Марија Стевановић
Marija Stevanović

17. 12. 2022. u 16:40

KIŠA koja je danima padala donela je nove nevolje građanima nekoliko naselja u Beranama.

ИЗБЕГЛИ СА КОСОВА, СА СВАКОМ ПОПЛАВОМ ОПЕТ БЕЖЕ ИЗ ДОМОВА: Са новим кишама нове муке 400 житеља беранског насеља (ФОТО/ВИДЕО)

Foto M. S.

Posle mesec dana ponovo je poplavljeno desetak kuća u naselju Donji Talum, a potpuno je poplavljeno izbegličko romsko-egipćansko naselja „Riversajd“. U 30 kuća u naselju živi oko 400 ljudi…

Ljudi prognani sa Kosmeta na uzvišenju iznad naselja čekaju da padne nivo Lima i da se vrate u uboge domove, koje poplave malo-malo pa pohode… Lim je odneo veću površinu zemljišta na desnoj obali reke u naselju Hareme, tako da je ponovo ugrožena glavna stopa mosta, koga je divvlja reka pre desetak godina jednostavno "slomila"...

Građani Donjeg Taluma zato su se okupili pred zgradom Opštine Berane. Zatim su u auto-koloni prodefilovali ulicama Berana. Protestna vožnja koju su obezbeđivali pripadnici Uprave policije, protekla je bez incidenata.

Romi i Egipćani nezadovoljni su činjenicom da državne i lokalne vlasti ne mogu da ih zaštite od Lima, koji plavi Riversajd sa svakom jačom kišom.

Ovo naselje međunarodne humanitarne organizacije sagradile su na zemljištu blizu obale reke, uprkos upozorenjima da bilo kakvi nasipi ne mogu obezbediti zaštitu stanovnicima koji u njemu žive u 30 kuća, a koje su drugi put poslednjih mesec dana ponovo pod vodom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki