HOĆE LI ADA BOJANA OSTATI BEZ PLAŽE? Obične padavine izazvale veliku štetu na poznatom turističkom kompleksu (FOTO)

B. DABIĆ

23. 11. 2022. u 19:35

OBILNE padavine i jak vetar prouzrokovali su štetu na turističkom kompleksu na Adi Bojani.

ХОЋЕ ЛИ АДА БОЈАНА ОСТАТИ БЕЗ ПЛАЖЕ? Обичне падавине изазвале велику штету на познатом туристичком комплексу (ФОТО)

Foto: B. Dabić

Veštačke dine nisu postavljene  na vreme i voda je prodrla u većinu objekata na ostrvu.

- Štetu na objektima HTP "Ulcinjska rivijera" na Adi Bojani još ne možemo da procenimo. Znamo da je  voda ušla u većinu objekata i tek nakon povlačenja moći ćemo da utvrdimo pravo stanje - kazao je direktor HTP Ulcinjska rivijera Bojan Đakonović. - Sledeći  jugo mogao bi biti fatalan.

Đakonović se ipak nada da će vojska uskoro postaviti veštačke dine koje će zaštiti objekte naselja na Adi Bojani. Na pitanje zašto to nije urađeno ranije, Đakonović navodi da je Morsko dobro raspisalo tender koji je “oboren”, pa je to prolongiralo postavljanje zaštite na vreme. On podseća i na obećanja da će se Ada zaštiti ove godine, pred početak zime,ali da nije urađeno ništa.

- Krajem leta obratili smo se nadležnom Ministarstvu ekologije i prostornog planiranja kako bi smo predupredili ove probleme. Vlada je tu informaciju usvojila krajem oktobra, i tim zaključcima koje je usvojila obavezala je JP za upravljanje morskim dobrom da ponovo postavi veštačku dinu, koja je prošle godine dala odlične rezultate. Podsetiću  prošle godine smo prošli bez ikakvih šteta. Međutim, nije prošao tender za nabavku goriva i nažalost, svedočimo scenama da je voda ušla u objekte na Adi - kazao  je Đakonović.

On je istakao bojazan da bi preduzeće HTP Ulcinjska rivijera moglo ostati bez značajnog broja objekata, a ostrvo Ada Bojana bez plaže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna