NAKON HAPŠENJA SPECIJALNOG TUŽIOCA SAŠE ČAĐENOVIĆA: Slede nova hapšenja!?

S.Đ.

10. 12. 2022. u 17:05

NEŠTO pre 13 sati danas je okončan pretres kancelarije koju je koristio specijalni tužilac Saša Čađenović, koji je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je izvršio krivično dela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

НАКОН ХАПШЕЊА СПЕЦИЈАЛНОГ ТУЖИОЦА САШЕ ЧАЂЕНОВИЋА: Следе нова хапшења!?

Foto: S. Đokić

To je Novostima kazao njegov branilac, advokat Lazar Aković.

- Pretresu je prisustvovao i Čađenović, dodao je advokat Aković ističući da još nije poznato kada će njegov klijent, kojem je juče određeno tužilačko zadržavanje biti priveden sudiji za istragu. 

Iz Specijalnog državnog tužilaštva je saopšteno da će Sudu predložiti da se Čađenoviću odredi pritvor do 30 dana.

- Neposredno nakon njegovog saslušanja obavljen je pretres stana Čađenovića, dodaje sagovorinik Novosti. 

Šta su istražitelji tražili i da li tokom pretresa pronašli nešto što bi moglo potvrditi njihove teške optužbe za koje sumnjiče Čađenovića, u ovom trenutku nije poznato.

Poznato je da se Čađenović pred kolegom Milošem Šoškićem izjasnio da nije kriv, i da je odbio da odgovara na njegova pitanja.

SDT tereti specijalnog tužioca Čađenovićs da je u periodu od sredine 2020. do ove godine, postao pripadnik kriminalne organizacije kavački klan, te da je u četiri navrata zloupotrebio službeni položaj.

- Osumnjičenom se stavlja na teret da je, u periodu od sredine 2020. do ove godine, postao pripadnik kriminalne organizacije „Kavački klan“, sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac u ovom tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije, da onemogućava da budu otkriveni kao izvršioci najtežih krivičnih dela i da, u situaciji kad su za to ispunjeni zakonski uslovi, ne predlaže da se pripadnicima organizacije koji su lišeni slobode odredi pritvor, što je prihvatio i izvršavao u više krivičnih predmeta, odnosno postupaka, piše u saopštenju SDT-a.

Novosti pouzdano saznaju da je hapšenje Čađenovića, rezultat provere njegovog rada i postupanja u predmetim koji su usledili nakon što si u javnost dospeli transkripti razgovora službenika ANB-a Petra Lazovića, te policijskog službenika Ljuba Milovića sa pripadnicima kavačkog krimialnog klana.

- To je samo jedan od predmeta u kojima je postupao, a koji za koje se tereti da nije radio u skladu sa zakonom, odnosno da je zloupotrebio službeni položaj i na taj način pomogao i štitio pripadnike „kavačkog klana“. 

Čađenović se sumnjiči da je isto tako postupao u još tri predmeta, u kojima je osumnjičeno desetine osoba, među kojima su Radoje Zvicer, Milan Vujotić i Radovan Mujovća, kazao je sagovornik Novosti iz istrage i dodaje da se narednih dana mogu očekivati i nova hapšenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!