DIK USVOJIO PRIGOVOR: Uskoro objavljivanje konačnih rezultata izbora u Podgorici?

I. D. S.

01. 12. 2022. u 17:20

DRŽAVNA izborna komisija usvojila je prigovor Jakova Milatovića iz Pokreta Evropa sad, kojim se traži objavljivanje konačnih rezultata izbora u Podgorici.

ДИК УСВОЈИО ПРИГОВОР:  Ускоро објављивање коначних резултата избора у Подгорици?

Foto: DIK CG

Shodno tome, Izborna komisija Glavnog grada uskoro bi trebalo da zakaže sednicu na kojoj bi trebalo da se postupi po odluci DIK-a.

U prigovoru se navodi da je, shodno Članu 99 Zakona o izboru odbornika i poslanika, Izborna komisija Glavnog grada bila dužna da najkasnije u roku od 15 dana od dana održavanja izbora, odnosno do 7. novembra, proglasi konačne rezultate izbora i iste objavi u Službenom listu Crne Gore.

- Međutim, do ovoga nije došlo zbog nezakonitog postupanja Veselina Vukčevića, predsednika Izborne komisije glavnog grada, koji je svoje i privilegije svoje partije stavio ispred slobodno izražene izborne volje građana Podgorice i time omogućio gradonačelniku Ivanu Vukoviću da sprovodi gubitničku odmazdu na uštrb javnog interesa, zbog čega se Glavni grad trenutno nalazi u funkcionalnom haosu - navedeno je u prigovoru.

Kako se dodaje, činjenica je da se predsednik Izborne komisije Podgorice više puta oglušio o zakon kada je prvo izbegavao da zakaže sednicu, za šta je DIK već utvrdila da nema pravo da uradi, pa zatim sa iste bežao, za šta je takođe utvrdila da nema pravo da uradi. Pozvali su Vukčevića da postupi po uputstvima Državne izborne komisije i omogući nesmetan rad komisije kojom predsedava.

- Ovim putem pozivamo Veselina Vukčevića da se okane zloupotrebe ovlašćenja i dubioznih pravnih tumačenja da je dužan da suspenduje proglašenje konačnih rezultata izbora dok se njegova partija ne smiluje na ustavnopravni poredak Crne Gore, već postupi po uputstvima Državne izborne komisije i omogući nesmetan rad komisije kojom predsedava - navodi se u prigovoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)