KOJA BI MAJKA POBEGLA I OSTAVILA SINA JEDINCA U PRITVORU: Vesna Medenica u Višem sudu u Podgorici (VIDEO)

S. ĐOKIĆ

17. 11. 2022. u 12:26

U VIŠEM sudu u Podgorici danas je trebalo da se održi ročište za kontrolu optužnice protiv grupe koju je, prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, formirao Miloš Medenica.

КОЈА БИ МАЈКА ПОБЕГЛА И ОСТАВИЛА СИНА ЈЕДИНЦА У ПРИТВОРУ: Весна Меденица у Вишем суду у Подгорици (ВИДЕО)

Foto: S. Đokić

Ročištu je prisustvovala i nekadašnja predsednica Vrhovnog suda i majka Miloša Medenice Vesna Medenica, koja je puštena da se brani sa slobode. Ona je u obraćanju Višem sudu rekla da je „uvek bila u prvim borbenim redovima i da joj u dosadašnjem postupku nije omogućeno da iznese odbranu“.

U vezi sa razlogom za ukidanje pritvora rekla je da ne postoji bojazan da će pobeći.

- Koja bi to crnogorska majka pobegla i ostavila sina jedinca u pritvoru i ostavila njegovu decu. Koja bi to crnogorska majka pobegla i ostavila ćerku udovicu i unučad - rekla je Vesna Medenica koja se obratila sudu povodom navoda o bojazni od njenog bekstva.

- Ja sam 40 godina gradila pravosudnu karijeru. Štitila pravosuđe. Nikad nisam sa bojnog polja pobegla. Ja hoću da se branim. Da zaštitim sebe - kazala je Medenica.

Ročište je odloženo za 25. novembar.

Podsetimo, SDT je podiglo optužnicu protiv Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično delo krijumčarenje, produženo krivično delo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška telesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna