PODNETE KRIVIČNE PRIJAVE, ODUZETE BEJZBOLKE, SPREČEN SUKOB: Policija imala pune ruke posla tokom izbora u Šavniku

Марија Стевановић
Marija Stevanović

13. 11. 2022. u 23:40

POLICIJA u Šavniku je tokom održavanja lokalnih izbora na dva biračka mesta, preduzimala mjere i radnje iz svoje nadležnosti koje su rezultirale podnošenjem krivičnih prijava protiv pet osoba, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

ПОДНЕТЕ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ, ОДУЗЕТЕ БЕЈЗБОЛКЕ, СПРЕЧЕН СУКОБ: Полиција имала пуне руке посла током избора у Шавнику

Crnogorska policija / Foto D. Milovanović

 

-Službenici policije su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima podneli krivičnu prijavu protiv S.A. (43) zbog sumnje da je izvršio krivično delo sprečavanje održavanja glasanja i krivično delo uništavanje dokumenata o glasanju. S.A. je danas tokom održavanja lokalnih izbora na biračkom mestu broj 14. Kruševice upotrebom olovke uništio overene glasačke listiće i time  izvršio krivično delo uništavanje dokumenta o glasanju, a što je za posledicu imalo prekid glasanja na ovom glasačkom mestu, kažu iz policije, koja je krvičnu prijavu podnela protiv D.B. (43) zbog sumnje da je izvršio krivično delo povreda prava glasanja, a koje je izvršio na način što je jednom građaninu onemogućio vršenja prava glasanja na biračkom mestu broj 1, zgrada Opštine Šavnik.

Osim toga ovom licu – D.B., R.Z. (56) i N.K. (28) se stavlja na teret krivično delo sprečavanje održavanja glasanja, koje su izvršili na način što su doneli odluku da prekinu dalji izborni proces i spreče dalje održavanje glasanja, usled čega je glasanje na biračkom mestu broj 1 prekinuto.

-Policija je u Šavniku danas oko 16.00 časova sprečila sukob između dve grupe lica. Brzom reakcijom policija je sprečila veći incident, a potom je izvršila pregled vozila koje je koristila jedna grupa lice, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto pet drvenih palica. Od četiri osobe su prikupljena obaveštenja na okolnosti događaja o čemu je obavešeten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, koji je naložio da se protiv S.A. (35) iz Nikšića podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično elo ugrožavanje sigurnosti. Pripadnici policije su danas, prilikom kontrole jednog vozila, pregledom tri lica koja su se u njemu nalazila, pronašli i oduzeli drvenu palicu, ručni sprej sa nadražujućim dejstvom i nož, saopštila je u nedelju oko ponoći Uprava polivije Crne Gore.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024