VAŽNA VEST ZA GRAĐANE CRNE GORE: Nema odluke o poskupljenju struje

I.D.S.

07. 11. 2022. u 12:20

ODBOR direktora Elektroprivrede neće doneti odluku o poskupljenju struje za narednu godinu, poručio je njegov predsednik Milutin Đukanović.

ВАЖНА ВЕСТ ЗА ГРАЂАНЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Нема одлуке о поскупљењу струје

Milutin Đukanović, Foto nova.org.me

Kako je istakao, odlukom novog rukovodstva državne energetske kompanije, da ne povećava cenu struje, građani su uštedeli 653 miliona evra. 

- Da je, zbog promena cena na berzi, došlo do poskupljenja električne energije, računi građana koji u proseku iznose 100 evra mesečno, iznosili bi više od 400 evra, dok bi za mala preduzeća oni bili preko 4.000 evra – naveo je Đukanović.

Prema dokumentu EPCG, u periodu od 2017. do marta prošle godine cena električne energije koju su plaćali potrošači bila je gotovo identična cenama na berzi. Iz tih razloga su, kako je navedeno, bila dva povećanja, a u 2020. godini cena za građane je bila 30 odsto veća nego na berzi.

Iz te kompanije napominju i da u prethodnih 18 meseci nisu dobili ni cent finansijske pomoći, a da su prošle godine uplatili 30 miliona u budžet. 

- Bez obzira na veliku energetsku krizu, EPCG će ostati stabilna kompanija koja radi isključivo u interesu građana, a ujedno će postati lokomotiva privrednog razvoja Crne Gore. Naši planovi, koje već prepoznaju renomirani investitori, preporodiće Crnu Goru, a proizvodnja struje iz obnovljivih izvora nema alternativu - poručili su iz EPCG.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!