VATROMET I BAKLJADA U PODGORICI: Fijasko Đukanovićeve DPS, Milo izgubio Podgoricu, Pljevlja, Žabljak, Kolašin, Danilovgrad...

Novosti online

23. 10. 2022. u 20:55 >> 23:22

U CRNOJ Gori danas su održani lokalni izbori.

ВАТРОМЕТ И БАКЉАДА У ПОДГОРИЦИ: Фијаско Ђукановићеве ДПС, Мило изгубио Подгорицу, Пљевља, Жабљак, Колашин, Даниловград...

Foto: V. K.

Birališta u Podgorici i još 13 crnogorskih opština, zatvorena su večeras u 20 časova. Pravo glasa imalo je 344.795 građana, od čega samo u Podgorici - 143.523.

20:39 U Budvi glasalo 59,57 odsto

Zatvorena su biračka mesta u Budvi, OIK je dala podatke o izlaznosti do 19 sati. Do tada je glasali 59,57 odsto od ukupno upisanih 18.783 građana.

20:58 CZT: U Podgorici vodi pokret "Svi za naš grad"

Centar za demokratsku tranziciju  saopštio je da na obrađenih 40 od 208 biračkih mesta u Podgorici pokret "Svi za naš grad" osvojio je 43,1 odsto; Pokret "Evropa sad"- 18,9 odsto "Za budućnost Podgorice"- 17,3 odsto, "Može Podgorica, ovo je naš grad"- 5,2; "Pokret Preokret"- 1,6 odsto; "Idemo ljudi"- 10,9 odsto; "SNP"- 2,8 odsto i "Svetosavska"- 0,2 odsto. (V. K.)

Foto: V. K.

21:12 Podgorica - Pokret "Svi za naš grad" osvojio je 39,5 odsto

Prema novim  podacima Centra za demokratsku tranziciju na obrađenih 80 od 208 biračkih mesta, u Podgorici pokret "Svi za naš grad" osvojio je 39,5 odsto; Pokret "Evropa sad"- 21,1 odsto; "Za budućnost Podgorice"- 18 odsto, "Može Podgorica, ovo je naš grad"- 5,8; Pokret "Preokret"- 1,9 odsto; "Idemo ljudi"- 10,8 odsto; "SNP"- 2,7 odsto i "Svetosavska"- 0,2 odsto. (V. K.)

 
21:15 Đukanovićeva DPS pred fijaskom na severu Crne Gore

Prema pouzdanim podaciima, na preko 50 odsto prebrojanih glasova, DPS ubedljivo je poražena i izgubila je vlast u Pljevljima, Kolašinu i na Žabljaku.  U Kolašinu je DPS koja je vršila vlast sa Grupom građana osvojio svega oko 28 odsto glasova, dok su Demokrate ostvarile sjajan rezultat sa oko 26 glasova, slede Demokratski front sa 13,5 i Evropa sad oko 11 glasova.

Na Žabljaku DPS je poražen jer je uspeo da ostvari svega 30 odsto gasova, dok su DF i Demokrate osvojile po 19 odsto glasova.

U Plužinama je na ''večnoj vlasti'' ostala SNP koja je sama osvojila oko 55 odsto galsova. (M. S.)

Foto: Privatna arhiva

21:20 Tivat bez većih problema, čekaju se rezultati

U Tivtu je izborni dan prošao mirno, kao i cela cela kampanja.

- Bilo je malo nejasnoća na biračkim mestima i ustaljenih praksi DPS sa kupovinom birača koje smo sprečili, nije ništa specijalno problematično u ovom danu - ocenio je Željko Komnenović, nosilac liste Narod pobeđuje - Demokrate, DSS, Evropa sad. (V. V.)

21: 28 U Budvi vodi Demokratski front, osvojio 18 mandata

Prema prvom nezvaničnim rezultatima u Budvi, kako saznajemo iz štaba Demokrata, Demokratski front osvojio je 18 mandata, a DPS devet. Demokrate imaju četiri, a SNP I URA po jedan.

Rezultati su preliminarni. (V. V.)

21:37 Prvi rezultati iz Bara: DPS 36,4, Koalicija Demokrate, Evropa sad i Ujedinjena Crna Gora 18,4, DF 12,4 odsto...

Opštinska izborna komisija (OIK) Bar saopštila je da do daljeg ne mogu dati precizne informacije o krajnjoj izlaznosti.

Prvi podaci pokazuju da je DPS osvojio 36,4 odsto, Koalicija Demokrate, Evropa sad i Ujedinjena Crna Gora 18,4 odsto, Demokratski front 12,4 odsto, koalicija koju predvodi URA 9,5 odsto, Socijaldemokrate 9,2 odsto, Lista Biram Bar-Biram Cnu Goru 5,8 odsto, Bošnjačka stranka 3,7 odsto, Prava Crna Gora 1,9 odsto, Socijalistička narodna partija 2,2 odsto i Stranka Pravde i pomirenja 0,5 odsto.

Foto: V. N.

21:42 Milo i DPS izgubili Podgoricu

Milo Đukanović je izgubio vlast u Podgorici, dugogodišnjeg čvrstom uporištu! Njegova DPS je u ovom gradu duže bila na vlasti nego na državnom nivou. Za utehu Đukanoviću je ostalo da je DPS i dalje pojedinačno najača partija.

Prema podacima CDT-a na obrađenih 72,5 odsto uzorka, pokret "Svi za naš grad" osvojio je 39,4 odsto; Pokret "Evropa sad"- 21,3 odsto "Za budućnost Podgorice"- 17,5 odsto, "Može Podgorica, ovo je naš grad"- 6,3; "Pokret Preokret"- 1,9 odsto; "Idemo ljudi"- 10,5 odsto; "SNP"- 2,9 odsto i "Svetosavska"- 0,2 odsto. ( (V. K.)

21:55 DPS izgubio vlast u Pljevljima

DPS je izgubio vlast u Pljevljima.DF je u situaciji da u Pljevljima bira koalicione partnere! Prvi rezultati:

1. Nikola Rovčanin – “Idemo ljudi” – Demokrate, Pokret za Pljevlja, Ujedinjena Crna Gora- sedam odbornika; 2. Demokratski front – “Za Budućnost Pljevalja” – Milan Lekić - 13 odbornika; 3. Evropa sad – “Za Pljevlja” - četiri odbornika; 4. Stranka pravde i pomirenja – “Za buduće generacije” - bez mandata; 5. Saša Grbović, Nidal Idris – “Temelj za bolja Pljevlja” – Socijalistička narodna partija, Građanski pokret URA - dva mandata; 6. “Prava stvar – Da pobijede Pljevlja” – Demokratska partija --socijalista, Bošnjačka stranka, Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija - 8 odbornickih mesta.

Pljevaljski parlament broji 34 odbornička mesta. (M. D.)

22:02 I Zeta neće Mila

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović i Demokratske Crne Gore Momo Koprivica saopštili su da su, na osnovu više od dve trećine obrađenih uzoraka, te dve partije osvojile apsolutnu većinu u Zeti.

Prema njihovim podacima DF je osvojio oko 40 odsto, Demokrate oko 20 odsto, a DPS oko 25 odsto. (V. K.)

Foto: SD

Nihad Canović
 
22:05 Andrija Mandić: Istorijska je pravda da DF saopšti da je završeno sa DPS u Crnoj Gori

JEDAN od čelnika Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je da je sa DPS u Crnoj Gori završeno.

- Istorijska je pravda da DF saopšti da je završeno sa DPS u Crnoj Gori - rekao je Mandić.

On je čestitao dr Jeleni Borovinić-Bojović zato što je sjajno iznela kampanju u Podgorici.

Foto: V. K.

- Velika pobeda sa kojom se ponosimo. Čestitke našoj Jeleni Borovinić Bojović koja je sjajno iznela kampanju u Podgorici. Da nije bilo onih DPS zakulisnih radnji sa Zetom mogao bih da je predstavim kao gradonačelnicom glavnog grada - rekao je Mandić. - Sa

 DPS-om u Crnoj Gori je završeno za sva vremena! (V. K.)
 
22:15 U Plavu očekivana pobeda koalicije ''Za pobednički Plav''

Koalicija "Zajedno pobednički za Plav-SD-DPS-SDP'', koju je predvodio predsednik Opštine Plav Nihad Canović (SD)  osvojila je sa 15, a možda i 16 odborničkih mesta, a time i apsolutnu vlast u opštini Plav.

U skupštinskim klupama naći će se i Bošnjačka stranka, DF, koalicija URA-Albanska alternativa i SNP. (M. S.)

 

Foto: Printskrin

22:21 Demokratski front (DF) proglasio pobedu u Budvi

U Budvi se slavi, prema preliminarnim rezultatima Demokratski front je osvojio 49,50 odsto glasova ili 18 mandata.

- Koalicija okupljena oko DPS pokazala je da je u krivu i osvojila je istorijski minimum od devet mandata - rekao je Nikola Jovanović iz Demokratskog fronta. (V. V.)

22:31 DPS izgubio i Danilovgrad

DPS,čini se, ostaje i bez vlasti u Danilovgradu uprkos pojedinačno najboljem rezultatu.  Prema podacima Demokratske Crne Gore na obrađenih 100 odsto glasova, do sada vladajuća partija osvojila je 27,1 odsto. Nakon njih najviše glasova povereno je Pokretu Evropa sad i to 22,91 odsto.

Slede DF 14,75, Demokrate 12,51, Ura 5,25, SDP 3,96, SNP 3,5, Preokret 3,21, Ujedinjena-Prava CG sa tri odsto glasova. (I. S.)

22:35 Vatromet i bakljada u Podgorici

Podgorica slavi uz vatromet i bakljadu!. Ispred štaba koalicije Za budućnost Podgorice čuje se pesma "Veseli se srpski rode. (V. K.)

 
22:45 U Bijelom Polju, po svoj prilici DPS ostaje na vlasti

Demokratska partija saocijalista po svemu sudeći mogla bi da ostane na vlasti u Bijelom Polju, čiji su građani ''prepoznali demokratiju i prosperitet'' i koaliciji DPS-SDP-SD, dali poverenje da osvoji 18 mandata, što je stravučan pad za sedam mandata u odnosu na izbore od 2018 godine. Vlast Đukanovića u gradu pod Obrovom leži u rukama Bošnjačke stranke, koja će, bez ikakve sumnje, stupiti u koaliciju sa svojim dosadašnjim političkim saveznicima.

Ostale partije u Bijelom Polju osvojile su ukupno 14 mandata.

Foto: "Novosti"

- Sa našim koalicionim partnerima nastavićemo da vršimo vlast u Bijelom Polju. Zajedno imamo 60 odsto mandata u opštinskom parlamentu - kazao je nosilac liste koalicije oko DPS Abaz Dizdarević.  (M. S.)

Foto: B. R.

 
232:05 Abazović - DPS otišao u prošlost

IZ sedišta URE u Podgorici oglasio se Dritan Abazović. On je poručio da su lokalni izbori u Crnoj Gori pokazali da da je Demokratska partija socijalista otišla u prošlost.

- Bemaks koalicija je poražena širom Crne Gore - kazao je Abazović. - DPS je uporno težio da uništi URU, a uništio je samo sebe u korist svih građana. Podmetali su afere i sada su dobili odgovor - poručio je Abazović. (B. R.)

23:15 Tivat: DPS ne može da formira vlast

Prema rečima Željka Komnenovića, nosioca liste Narod pobeđuje, koja je osvojila 10 mandata, DPS uprkos tome što ima 12 mandata ni sa HGI ni sa još jednim partnerom ne može formirati vlast u ovoj opštini. U Tivtu HGI i DF imaju po tri mandata, Krtoljska lista dva, Bokeški forum, Tivatskea akcija i Grbaljska lista po jedan a URA , SNP i Arsenal za Tivat nisu osvojili nijedan mandat. (V. V.)

Foto: Bošnjačka stranka

23:20 Bošnjačka stranka ostvarila ubedljivu pobedu u Rožajama

- Istorijski rezultat Bošnjačke stranke u Rožajama, gde je BS osvojila apsolutnu vlast sa 22 mandata, pokazatelj je da je Bošnjačka stranka jedini autentični predstavnik bošnjačkog naroda u Crnoj Gori i istinski zastupnik prava bošnjačkog naroda - saopšteno je posle velike pobede ove stranke na lokalnim izborima u Rožajama, gde je prethodnih osam godina bila na vlasti.

U Rožajama je dva mandata osvojila i nedavno u ovom gradu formirana URA, toliko i Stranka praavde i pomirenja, a osam koalicija DPS-SD-SDP-LP. (M. S.)

           

Foto: Printskrin Instagram/Evropa sad

23:41 Jakov Milatović novi gradonačelnik Podgorice?

Prema podacima CDT-a na obrađenih 200 biračka mesta od 208, „Svi za naš grad“ osvojili su 24 mandata, Pokret „Evropa sad“ 13, „Za budućnost Podgorice“ 11, „Idemo ljudi“ šest, „Može Podgorica, ovo je naš grad“ četiri mandata. SNP, Pokret Preokret i Svetosavska su bez mandata.

S obzirom da je pokret Evropa sad osvojila najviše glasova nasuprot dosadašnjoj podgoričkoj vlasti, očekuje se da će se buduća lokalna vlast formirati oko njihovog nosioca liste, Jakova Milatovića. Za neophodnu većinu biće neophodan dogovor sa DF-om i Demokratama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!