SPREČAVALI GLASANJE, ODNETO 30 LISTIĆA: Uprava policije Crne Gore o incidentima na području Šavnika

M. S. –M.D.

23. 10. 2022. u 19:00

VIŠE nema dileme, na nekim biračkim mestima na području Šavnika vladao je pravi haos, tako da je policija imala pune ruke posla.

СПРЕЧАВАЛИ ГЛАСАЊЕ, ОДНЕТО 30 ЛИСТИЋА: Управа полиције Црне Горе о инцидентима на подручју Шавника

Foto: V. K.

- Policija će u saradnji sa tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, protiv četiri osobe podneti krivične prijave zbog krivičnih dela povreda prava na glasanje, dok će jedna osoba odgovarati zbog krivičnog dela sprečavanje održavanja glasanja. Prijava će biti podneta protiv B.N. (76), predsednika biračkog mesta broj 13 u mestu Bijela kod Šavnika, a na štetu jednog građanina kojem je onemogućeno da glasa.

- Takođe, zbog krivičnog dela povreda prava na glasanje će odgovarati i M.V. (40), I.Ć. (38) i R.J. (42) koji su članovi biračkog odbora u selu Dubrovsko kod Šavnika, a koje su, kako se sumnja, izvršili na štetu jednog građanina. Osim toga, krivično će odgovarati i B.T. (27) zbog sumnje da je izvršio krivično delo sprečavanje održavanja glasanja, na način što je kao posmatrač ispred jedne koalicije, sa biračkog mesta broj 14 Kruševice/Miloševci, otuđio oko 30 komada biračkih listića i time onemogućio dalji nastavak glasanja - saopštila je Uprava policije Crne Gore.

BONUS VIDEO - MILO SA ŠKALjARCIMA: Abazović o vezama vlasti Crne Gore sa kriminalcima i kriminalnim radnjama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu