NE MOŽE U MANTIJI? NEMA PROBLEMA Otac Branko Tapušković presvukao se za glasanje - "Lepo sam se doterao" (FOTO)

V. K.

23. 10. 2022. u 16:20

NAKON što mu nije bilo dozvoljeno da u mantiji glasa, otac Branko Tapusković vratio se kući i presvukao u civilno odelo, pošao do birališta i ispunio građansku dužnost, onako kako Bog zapoveda.

НЕ МОЖЕ У МАНТИЈИ? НЕМА ПРОБЛЕМА Отац Бранко Тапушковић пресвукао се за гласање - Лепо сам се дотерао (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

- Kao što vidite za mene nema prepreka. Tu sam sa svojim parohijanima i na izborni dan. Lepo sam se doterao - sa šeširom, kravatom i odelom i pravac na glasanje, kaže za "Novosti" prota Branko.

Podsetimo, svešteniku Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve, ocu Branku Tapuškoviću, danas nije dozvoljeno da glasa u mantiji na biračkom mestu 24-D u osnovnoj školi Dr Dragiša Ivanović na Zlatici!

Obrazloženje je da uniformisana lica ne mogu da glasaju, pa nije dopušteno ni policajcima ni vatrogascima da glasaju u uniformi.

Sveštenik Branko Tapušković je povodom ovog događaja kazao da se ovo ne sprovodi na svakom mestu te da je njegov kolega saslužitelj uredno glasao u mantiji.

Foto: Privatna arhiva

- Sveštenik može skinuti mantiju i glasati u civilu, ali to nije mogućnost za monahe i monahinje koji moraju nositi mantiju, shodno njihovom poslušanju i monaškoj zakletvi - prokomentarisao je je ovu odluku otac Branko Tapušković.

BONUS VIDEO -  MILO SA ŠKALjARCIMA: Abazović o vezama vlasti Crne Gore sa kriminalcima i kriminalnim radnjama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)