"NI KIŠA NAS NEĆE OMESTI U POTRAZI": Spasioci i dalje pretražuju kanjon Tare nakon stravične nesreće (FOTO)

M. D.

12. 10. 2022. u 15:05

SPASIOCI i dalje tragaju za dvoipogodišnjim dečakom koji se nalazio u automobilu zajedno sa majkom Jelenom Vuković, bratom i sestrom, a koji je u petak, nakon udara u bankinu sleteo u reku Taru. U nedelju je, na tri kilometra od mesta udesa, pronađeno telo njegove sestre.

НИ КИША НАС НЕЋЕ ОМЕСТИ У ПОТРАЗИ: Спасиоци и даље претражују кањон Таре након стравичне несреће (ФОТО)

Foto: M. Drobnjak

Pored raftera i ronioca iz Bijele u potragu su uključena i četiri čamca Vojske Crne Gore.

- Tu su i službe spasavanja sa Žabljaka, Mojkovca, Pljevalja. Vojska će dovesti dva ronioca - saopštio Veljko Ostojić, predsednik Udruženja raftera, naglašavajući da ih ništa pa ni kiša ne može omesti u potrazi za dečakom.

Foto: M. Drobnjak

U potrazi za nestalim dečakom u sredu je bilo uključeno 20 čamaca, dok meštani i dobrovoljci iz susednih opština pretražuju priobalje Tare.

U sredu je bila dobra vidljivost Tare, što olakšava traganje. U nesreći je stradala majka, dvadesetsedmogodišnja Jelena Vuković, a jedno dete je spaseno i odmah nakon nesreće je izvučeno iz automobila koji se nalazio u vodi i nema većih povreda već se samo smrzao. Dečak od četiri godine spletom srećnih okolnosti nije teže povređen nakon što se automobil survao niz skoro vertikalnu padinu od tridesetak metara, a srećna okolnost po njega je bila i što automobil nije skroz potonuo u vodu. Još uvek je nepoznat uzrok nesreće.

Foto: M. Drobnjak

Automobil reno klio, kojim je upravljala Jelena Vuković, dok se u automobilu nalazilo njeno troje dece, udario je u petak, 7. oktobra, u početak zaštitne bankine pored puta a potom se survao u kanjon. Na mestu udesa nema tragova kočenja, a automobil se kretao na delu puta koji je prav.

Da je došlo do udesa otkrio je slučajni prolaznik koji je našao far na putu, a kada je izašao iz automobila primetio je auto u vodi i odmah alarmirao spasilačke službe.

Foto: M. Drobnjak

Na Žabljaku je danas Dan žalosti zbog tragične smrti članova porodice Vuković u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 7. oktobra 2022. godine.

Porodica Vuković je poreklom iz sela u Šarancima koje se nalazi na teritoriji Opštine Žabljak.

Upravo se tragično stradala Jelena sa decom uputila u selo gde je boravio suprug i otac porodice. Porodica preko leta boravi na selu u Šarancima, koje se nalazi odmah iznad kanjona Tare, dok tokom zimskog perioda porodica boravi u Mojkovcu.

BONUS VIDEO: DESILO SE PRE 36 GODINA - Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna