NA ŽABLJAKU DAN ŽALOSTI: Zastave na pola koplja zbog tragične smrti majke i dvoje dece (FOTO)

M. D.

12. 10. 2022. u 13:29

NA Žabljaku je danas Dan žalosti zbog tragične smrti članova porodice Vuković u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 7. oktobra 2022. godine.

НА ЖАБЉАКУ ДАН ЖАЛОСТИ: Заставе на пола копља због трагичне смрти мајке и двоје деце (ФОТО)

M.Drobnjak

Predsednik Opštine Žabljak proglasio je 12. oktobar 2022. godine Danom žalosti na teritoriji te opštine.

-Dan žalosti obeležiće se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine Žabljak, javnim službama, pravnim licima i ustanovi čiji je osnivač Opština, objektima mesnih zajednica i drugih organa i ustanova na teritoriji opštine Žabljak, navodi se u saopštenju.

Za vreme Dana žalosti, kako se dodaje u saopštenju, zabranjeno je emitovanje muzičkog i drugog zabavnog programa na javnim mestima.

Porodica Vuković je poreklom iz sela u Šarancima koje se nalazi na teritoriji Opštine Žabljak.

Upravo se tragično stradala Jelena sa decom uputila u selo gde je boravio suprug i otac porodice. Porodica je preko leta boravila na selu u Šarancima koje se nalazi nadomak kanjona Tare, dok tokom zimskog perioda porodica boravi u Mojkovcu.

Već pet dana spasioci tragaju za dvoipogodišnjim dečakom koji se nalazio u automobilu koji je u petak, nakon udara u bankinu sleteo u reku Taru. U nedelju je, na tri kilometra od mesta udesa, pronađeno telo njegove sestre.

-Krenuli smo sa potragom. Došla su četiri čamca Vojske Crne Gore. Tu su i službe spasavanja sa Žabljaka, Mojkovca, Pljevalja… Vojska će dovesti dva ronioca, saopštio Veljko Ostojić, predsednik Udruženja raftera.

U potrazi za nestalim dečakom uključeno je 20 čamaca, dok meštani i dobrovoljci iz susednih opština pretražuju priobalje Tare. Danas je, kako je istakao Ostojić, dobra vidljivost Tare.

U nesreći je stradala majka, dvadesetsedmogodišnja Jelena Vuković, a jedno dete je izvučeno iz automobila koji se nalazio u vodi nema većih povreda već se samo smrzlo. On spletom srećnih okolnosti nije teže povređen nakon što se automobil survao niz, skoro vertikalnu, padinu od tridesetak metara. Srećna okolnost po spasenog dečaka je i činjenica da automobil nije skroz potonuo u reku Taru, već se desnom stranom oslonio na kamen, dok se dečak našao na suprotnoj strani u delu koji nije potonuo.

Stradala majka dece, koja je, prilikom udesa, upravljala vozilom takođe je pronađena u automobilu.

Još uvek je nepoznat uzrok nesreće.

Naime, do udesa je došlo sedam kilometara uzvodno od mosta na Tari, na magistralnom putu Mojkovac - Đurđevića Tara - Žabljak.

Automobil reno klio, kojim je upravljala tragično stradala Jelena Vuković, dok se u automobilu nalazilo njeno troje dece, udario je u početak zaštitne bankine pored puta, a potom se survao u kanjon. Na mestu udesa nema tragova kočenja, a automobil se kretao na delu puta koji je prav.

Da je došlo do udesa otkrio je slučajni prolaznik koji je našao far od automobila na putu, a kada je izašao iz auta primetio je auto u vodi i odmah alarmirao spasilačke službe.

BONUS VIDEO - POTRAGA ZA NESTALOM DECOM: Ronioci i spasioci na reci Tari

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini