TRAŽE ZAKASNELE PLATE: Protest pripravnika pred zgradom Ministarstva prosvete Crne Gore

I. D. S.

04. 10. 2022. u 09:20

MINISTAR javne uprave Maraš Dukaj najavio je da će uvećane plate za avgust i septembar pripravnicima biti isplaćene zajedno i da su pokrenuli proceduru ažuriranja podataka.

ТРАЖЕ ЗАКАСНЕЛЕ ПЛАТЕ: Протест приправника пред зградом Министарства просвете Црне Горе

Foto I. D. S.

Upravo to je i zahtev koji su na jučerašnjem protestu, pred zgradom Ministarstva prosvete, ponovili studenti zbog problema oko pripravničkih naknada.

Oni su zatražili da se obe zarade isplate do kraja nedelje i da se "spreči mogućnost da u budućnosti ne budu prioritet usled sajber napada". Okupljeni su zahtevali da se kontinuirano radi na boljem statusu studenata i visokoškolaca i time spreči "odliv mozgova" iz zemlje.

Inače, visokoškolcima koji učestvuju u Vladinom programu, kroz koji odrađuju pripravnički staž, zarada je nedavno povećana sa 260 na 450 evra. Ipak, pripravnici nisu primili ni cent gotovo dva meseca. Kašnjenje su u Vladi pravdali nedavnim hakerskim napadima, pa su obećali da će uplata biti u toku ove nedelje.

Zbog kašnjenja zarada, otvorenim pismom premijeru Dritanu Abazoviću oglasio se i Studentski parlament Univerziteta Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)