ISPRED AMBASADE RUSIJE U PODGORICI: Sveće za Darju Duginu

V.K.

23. 08. 2022. u 12:51

TIHOMIR Burzanović, predsednik Udruženja novinara Crne Gore, i Ivan Milošević, sekretar, ispred zgrade ruske ambasade u Podgorici zapalili su sveće za Darju Duginu, koja je nastradala u terorističkom napadu u Moskvi.

ИСПРЕД АМБАСАДЕ РУСИЈЕ У ПОДГОРИЦИ: Свеће за Дарју Дугину

Foto: UNCG

Darja Dugina je kćerka ruskog filozofa Aleksandra Dugina, a bila je i novinar i objavljivala je istraživačke radove u više ruskih medija.

Predstavnici UNCG su poručili da je Darja Dugina žrtva podeljenog sveta i agresivne rusofobije.

– Ovim činom želimo da osudimo teroristički akt u Moskvi u kojem je stradao naš kolega i upozorimo da rat kao svoje prve žrtve uvek ima novinare. Darja Dugina je platila surovu cenu rata u Ukrajini i nadamo se da će njene ubice stići ruka pravde - rekli su Burzanović i Milošević.

Oni su upozorili i na neprimeren odnos dela medija i vlasti u Crnoj Gori prema ratu u Ukrajini, još jednom su osudili zabranu emitovanja ruskih medija u ovoj državi.

– Ni naše vlasti, kao i dobar deo kolega, nisu ni slova osude napisali povodom ubistva Darje Dugine. Nadamo se da ovakvim činom UNCG spasava barem deo crnogorskog medijskog obraza i traži da se prestane sa agresivnom rusofobijom koja je zahvatila i Crnu Goru i da je vreme da se o svemu što se dešava u Ukrajini razgovara trezveno, a da mediji prestanu da izveštavaju samo iz jednog, briselskog ugla, nego da građane upoznaju i sa drugom, ruskom stranom rata u toj zemlji - zaključili su Burzanović i Milošević.

BONUS VIDEO:

MANASTIR NA LINIJI FRONTA: Reporter Novosti u Donjeckom Iverskom manastiru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana