BUDVANSKI PROSVETARI DRUGI DAN ŠTRAJKUJU GLAĐU: Dva zahteva- useljenje i cena kvadrata

B. DABIĆ

03. 08. 2022. u 19:28

TROPSKE vreline, noć ispod šatora, bez hrane ispred zgrade Opštine Budva. Štrajkuju budvanski prosvetari koji Od Vlade Crne Gore traže hitno useljenje u stanove na koje čekaju 26 godina.

БУДВАНСКИ ПРОСВЕТАРИ ДРУГИ ДАН ШТРАЈКУЈУ ГЛАЂУ: Два захтева- усељење и цена квадрата

Opštini Budva biračko pravo ima 18.589 glasača, Foto B. Dabić

Nekoliko desetina prosvetnih radnika drugi dan štrajku glađui pozivaju premijera Dritana Abazoviću da hitno dođe u Budvu. Prosvetari su kategorični- njih desetak počelo je štrajk glađu do ispunjenja zahteva- da im se omogući useljenje u zgrade sa stanovima za prosvetne radnike u naselju Dubovica i da cena kvadrata ne bude veća od 650 evra.

Jedan od organizatora protesta profesor Krsto Vuković kazao je da je prva noć ispred zgrade Opštine prošla bez većih problema. Niko od prosvetara koji štrajkuju glađu nije imao zdravstvene probleme, a u manjoj meri bilo je poteškoća sa vetrom i terenom.


Vuković je naglasio da prosvetari očekuju da će se povodom njihovog problema i zahtjeva koje su uputili danas oglasiti i nadležne državne institucije, te da će na osnovu toga odlučiti koji će biti njihovi dalji koraci.

Prvi zahtev je da se hitno i urgentno omogući useljenje u stanove, prvenstveno podstanarima, a drugi da dobiju garancije za cenu od 650 evra po metru kvadratnom, jer je važeća cena od 890 eura za njih neprihvatljiva.


Ovaj korak nije iznuđen, već jedini koji je preostao, više od ovoga nema, poručio je Vuković i objasnio da nisu blokirali saobraćajnice jer, kako je rekao, prosvetni radnici ne žele da prave probleme zajednici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna