OPASNO ZA CRNU GORU: Inicijativa DF Ustavnom sudu zbog zamrzavanju ruske imovine

V.K.

02. 08. 2022. u 16:28

POSLANICI DF-a podneli su Ustavnom sudu predlog za ocenu ustavnosti i zakonitosti članova 18 i 19 zakona o međunarodnim restriktivnim merama.

ОПАСНО ЗА ЦРНУ ГОРУ: Иницијатива ДФ Уставном суду због замрзавању руске имовине

foto: V.K.

Razlozi, kako ističu u saopštenju, su isključivo zaštita ekonomskih interesa Crne Gore, ljudskih prava potvrđenih međunarodnim ugovorima.

- Bez prethodne odluke suda, zamrzavanje imovine ruskim državljanima dovešće Crnu Goru u ozbiljnu opasnost da se suoči sa višemilionskim zahtevima koje će biti obavezna da isplati. Imajući u pitanju naš postojeći javni dug, najavljeni rebalans, gotovo potrošene budžetske rezerve, smatramo da Ustavni sud mora  zaustaviti ovaj anticrnogorski i antiustavni naum, koji će na kraju morati da plate crnogorski građani - naglašavaju u DF, dodajući da su čak i donosioci ovih odluka bili svesni da krše Ustav i međunarodno ratifikovani ugovori, ali očigledno im je trenutna politička procena doprinela da zaborave na interese građana.

- Zato očekujemo hitno reagovanje Ustavnog suda i donošenje jedine moguće odluke kojom bi se pokušala spasiti odavno urušena ekonomija i već sad propala turistička sezona.

 

BONUS VIDEO:

Požar u Njivicama se širi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)