NERVOZU PRELIVAJU I NA TURISTIČKU SEZONU: Analitičar Bojan Panaotović o grupacijama kojima smeta približavanje Srbije i Crne Gore

V. N.

26. 07. 2022. u 18:27

ODMAH nakon plodonosnih i dragocenih susreta premijera Abazovića sa predsednikom Vučićem i patrijarhom Porfirijem, počele su da se ubrzavaju histerija, nervoza, otrovne strele i lažne vesti, ne samo protiv Abazovića, već i protiv Crne Gore u celini, a naročito uslova za letovanje na crnogorskom primorju i turističke sezone.- ocenio je sociolog, publicista i analitičar Bojan Panaotović.

НЕРВОЗУ ПРЕЛИВАЈУ И НА ТУРИСТИЧКУ СЕЗОНУ: Аналитичар Бојан Панаотовић о групацијама којима смета приближавање Србије и Црне Горе

Foto: KCNS

Očigledno je da, smatra Panaotović, ne samo u Crnoj Gori, već i u Srbiji postoje grupacije, mediji, klike i partije kojima iz različitih razloga ne odgovara popravljanje odnosa dve bratske države. Zanimljivo je da o Abazoviću upadljivo kritički govore oni za koje je do juče bio zvezda i da crnogorskom primorju stotinu mana pronalaze oni koji su do juče govorili da je posredi rajska obala i slično. Belodano je da su gresi Abazovića, Jokovića i aktuelne crnogorske vlasti dobra saradnja sa vrhom Srbije, izglasavanje odluke o potpisivanju Temeljnog ugovora sa SPC i težnja za ulaskom u Otvoreni Balkan.

- A sada nekoliko reči o činjenicama kada je u pitanju turistička sezona u Crnoj Gori. Autor ovog teksta proveo je izvesno vreme u Crnoj Gori i svedok je da su cene kafe, sokova, alkoholnih pića itd. negde čak jeftinije u odnosu na beogradske i novosadske restorane, a u svakom slučaju prijemčive građanima Srbije. Na svakom koraku goste iz Srbije turistički poslenici dočekuju ili sa prijateljskom i bratskom dobrodošlicom ili profesionalno i korektno. More je oko većine plaža čisto i izvanredno za kupanje. Plaže su prilično pune, a na nekim mestima je čak i velika gužva. Kafići i šetališta su puni. Otvaranjem novog autoputa konačno se izbegava kanjon Morače i vožnja je lakša i bezbednija.

- Shodno rečenom, nije dobro trovati i odvraćati ljude iz Srbije da letuju u komšijskoj Crnoj Gori. Naravno da svaka država može bolje i naravno da ćete i na najspektakularnijim svetskim destinacijama imati određene primedbe, ali nečasno je i podlo plasirati laži samo zato što vam se ne dopada političko približavanje Srbije i Crne Gore – poručuje Panaotović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)