ŽESTOKA RASPRAVA U CRNOGORSKOM PARLAMENTU Abazović Šehoviću: Vi ste „crnogorski Šešelj“

Novosti online

20. 07. 2022. u 17:40

DLjANAŠNjI premijerski sat u crnogorskom parlamentu svakako je obeležila rasprava između premijera Dritana Abazovića i predsednika „doslednog“ SD-a, Damira Šehovića.

ЖЕСТОКА РАСПРАВА У ЦРНОГОРСКОМ ПАРЛАМЕНТУ Абазовић Шеховићу: Ви сте „црногорски Шешељ“

Foto: Printskrin RTCG

Šehovića je pozvao Abazovića da nakon što je, kako tvrdi, izgubio podršku parlamentarne većine, podnese ostavku na mesto predsednika Vlade Crne Gore. Smatra da će Abazović ostati upamćen kao premijer sa najkraćim mandatom u istoriji.

Ocenjuje da je vlada formirana samo zbog fotelja, da je sastavljena od „tastera“ predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, te da svojim činjenjem blokira evropski put Crne Gore.

- Da li ste spremni da se te fotelje odreknete zarad evropske agende - pitao je Šehović.

- Jedino ko sputava evropski put ste Vi. Vaša stranka je skroz pošla desno. Vi širite nacionalizam… Mi radimo da bi završili poslove koje vlada čiji ste vi bili dio nisu uspjeli. Da li treba da radimo za Vaše stanove od 15 hiljada evra. Da smo vam dali jedno ili dva ministarstva, bili bi i za vas evropska vlada… - odgovorio je Abazović.

- Nemojte da nam spočitavate neistine, niti da iza Vaše političke frustracije skrivate lice nacionalizma koji Vam je postao imanentan. To neću dozvoliti ovde, nego ću voditi javnu polemiku - nastavio je Abazović.

Ocenio je da su Šehović i SD „kontaminatori“ crnogorske političke scene.

- Kada klovn uđe u palatu on ne postaje kralj, nego palata postaje cirkus. Bojim se da ste Vi uslaskom u Vladu od te Vlade napravili cirkus. Dabogda mi bio najvćei greh u vezi zakonito dodeljenog stana - naveo je Šehović, uz konstataciju da nije verovao da premijer može pasti „tako nisko“, te da su on i njegovi politički saborci četiri godine primali plate, premda nisu učestvovali u radu parlamenta. Upozorio je Abazovića da je na „ivici“, da se „valja“ sa kleronacionalistima, te da bi mogao biti upamćen kao „izdajnik“.

Abazović je zaključio da je Šehović „crnogorski Šešelj“.

(In4s)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)