GORI U CRNOGORSKOM PARLAMENTU Knežević: Je li tačno da ste SKAJ aplikaciju povezali sa Milom Đukanovićem?

novosti online

20. 07. 2022. u 16:52

PREDSEDNIK DNP-a i jedan od lidera DF-a Milan Knežević postavio je poslaničko pitanje premijeru Dritanu Abazoviću – I što ćemo sad?

ГОРИ У ЦРНОГОРСКОМ ПАРЛАМЕНТУ Кнежевић: Је ли тачно да сте СКАЈ апликацију повезали са Милом Ђукановићем?

foto: I. D. S.

U svom obrazloženju Knežević je kazao da je slušajući kakav će biti njegov odgovor mogao da ga pita koliko je potrebno skupiti brzinu oko niske orbite zemlje da bi se stiglo do Marsa, odgovor bi bio isti kao i do sad odnosno sve može a ne mora ništa.

„I ova i prethodna Vlada Zdravka Krivokapića, i vlade DPS-a su uvele to pravilo. Što je više moglo, još je više bilo ništa. Kako idemo tome da može, suočavamo se sa ništavilom u Crnoj Gori, u Skupštini, u Vladi, a ako bi se ikad odigrala Apokalipsa, nemam dilemu da će to biti u Crnoj Gori. Samo u Crnoj Gori jedan isti čovjek može biti 30 godina i Premijer i Predsjednik“, kazao je Knežević.

Kako navodi, čuvao je Berlinski zid da bi očuvao ostrvo komunizma u kapitalističkom okeanu, i danas bi počupao bradu Lenjinu i brk Staljinu.

„Danas slobodna Crna Goro i vi u ZIKSU, Duška Markovića nema na premijerskom satu. Sve može a ništa ne mora biti i kad Vesna Medenica 3 puta protivustavno bude izabrana na tu funkciju a sad se nalazi u Istražnom zatvoru. Može biti i da Blažo Jovanić sad opet bude u Istražnom zatvoru, ali to je ništa. Za GST-a je mogao biti izabran čovjek koji je tvrdio da je prisustvovao suđenju Isusu Hristu i da će on biti sledeći kandidat za papu. Ali nikako nije uspio da vidi kako je Migo Stijepović uzeo novac i optuživao nas za terorizam. Nikako nije mogao da prevede transkripte iz SKY aplikacija i nije mogao da vidi sve pohare pljačkaške i totalno rasulo“, tvrdi on.

Taman, kako navodi, kad smo mislili da je osvežilo, naišle su takve vrućine da smo se zapitali šta smo zgrešili Bogu.

„Imali smo na čelu liste čovjeka koji je zaspao kao Srbin a probudio se kao 200% Crnogorac, i pored toga što je prisustvovao pomjeranju planina, rijeka i mora, zajedno sa Vama gospodine Abazoviću. Vi ste napravili novo političko pravilo – da oni koji su osvojili najmanje glasova, dobiju najviše ministarstava, a oni koji su osvojili najviše dobili najmanje. Kad je to sve prošlo, otvorili ste Facebook grupu „Naši u svijetu“ i tu pronašli ministre“, kazao je Knežević i dodaje da su oni došli u Crnu Goru i predstavljeni su kao spasioci a danas kad su bez funkcija, svi traže da primaju platu.

Kad je Abazović shvatio da je njegov politički padrinjo Zdravko Krivokapić da ga smeni, on je odlučio da promeni Vajrles šifru iz „Blagoš“ u „Relaksirano“ i da su oni trebali da im drže sveću.

„Ali kad je bilo najljepše, pojavila se SKY aplikacija. Zamislite što bi se desilo da nismo ovoliko pošteni kao oni. Da nismo pošteni, vjerovatno se ovaj autoput ne bi gradio sa kašnjenjem i ne bi koštao milijardu evra i ne bi bilo toliko požara. Vjerovatno bi nam i turistička sezona bila bolja, a trenutno bolje izglede ima Ukrajina za bolju turističku sezonu. Želim da pošaljem poruku turistima iz Srbije i Republike Srpske. Što se žalite nama, mi ovdje ostajemo da živimo, mi treba da se žalimo vama.

Ako treba da idemo po Vašem odgovoru, kazao je Knežević Abazoviću, u odgovoru da Crna Gora mora biti zdrava onda je trebao da mu da lavor i sapun.

„Čitavu ste Crnu Goru doveli u situaciju da može da stane u jedan lavor, da se svi podavimo u njoj i da bude dovoljno mjesta“, zaključio je Knežević.

Crna Gora, kako navodi, mora biti zdrava ali je ona bolesna.

„Da je bolesna, govori i sjednica Vlade na kojoj se raspravljalo oko Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Slušajući Ranka Krivokapića, ja sam pomislio da je on išao u vrtić sa Hegelom. Napravili ste jedno poređenje da je Crna Gora jedna barka čiji je propeler zapeo u travu i da vi sad skačete u vodu da je oslobađate. Ali kad ste skakali, vi niste vidjeli da je barka bušna i da ćete potonuti sa njom“, napravio je paralelu.

DF, kako navodi, šalje jasnu poruku. Potpisivanje Temeljno ugovora sa SPC, a onda su spremni da razgovaraju o Sudskom savetu.

„Kakva sad provjera ugovora? Nije to bezbjednosno interesantno lice da ga sad pretresa ANB, NVO i da li je u kakvom prekšrajnom postupku. To ne dolazi u obzir. Mi se nikad ne bi tako igrali sa Islamskom zajednicom ni sa Katoličkom crkvom. Nećemo dozvoliti da se iko igra sa SPC. Ako niste u stanju da potpišete Temeljni ugovor – podnesite ostavku. Ako Vas je strah od nečega, recite šta je to. Ako je to Draginja Vuksanović Stanković ja ću da vas branim od nje“, kazao je lider DNP-a.

Knežević je upitao Abazovića da li je tačno da je zapretio Đukanoviću hapšenjem ako mu uskrati podršku.

„Je li tačno da ste SKY aplikaciju povezali sa Milom Đukanovićem?“, upitao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)