SRAMNE OPTUŽBE VUKSANOVIĆ STANKOVIĆ: U Srbiji nasilno asimiluju Crnogorce

Novosti online

20. 07. 2022. u 17:36

POSLANICA Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, poznata po mržnji prema Srbima koju neprestalno ispoljava, upitala je premijera Crne Gore Dritana Abazovića da li zna da je prema popisu stanovništva u Srbiji 1981. godine živelo 147.046 građana koji su se izjašnjavali kao nacionalni Crnogorci.

СРАМНЕ ОПТУЖБЕ ВУКСАНОВИЋ СТАНКОВИЋ: У Србији насилно асимилују Црногорце

Foto: Tviter

- Da li znate da je 10 godina kasnije 118 hiljada izjašnjeno kao Crnogorci? Zatim, 2002 se izjasnilo 60.000 dok se 2011 godine kao nacionalni Crnogorci izjasnilo malo više od 38 hiljada građana. Broj Crnogoraca u Srbiji opao je za malo više od 100.000 usled nasilne asimilacije. Jeste li se time pozabavili u razgovoru sa Vučićem? Jeste li posetili organizacije Crnogoraca u Srbiji? - upitala ga je ona.

Takođe ga je upitala za građane opštine Vrbas "gde imaju problem sa nacionalnim jezikom koji nije u službenoj upotrebi pored niza inicijativa".

- Kako da se osećaju naši ljudi u Srbiji kad su i naši poslanici maltretirani, šta će onda raditi drugima koji se nasilno asimiluju. Mi smo kažnjeni na granici sa Srbijom dok prelazimo a zbog Rezolucije o genocidu u Srebrenici. Oni se posprdavaju sa nama. Ali meni nisu krivi ni Vučić ni Vulin, već prethodna Vlada u kojoj ste vi bili koordinator bezbednosnih službi i uveli bi meru reciprociteta. Kako oni prema nama, tako mi prema njima - rekla je ona.

Podsetimo, Draginja Vuksanović Stanković, uhvaćena je u laži kada je tvrdila da joj u krštenom listu piše da je "pravoslavna Crnogorka".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije