MUP CRNE GORE BIO U SLUŽBI DPS: Bura tokom Premijerskog sata - očekuju se promene unutar Uprave policije

Novosti online

20. 07. 2022. u 16:46

U PARLAMENTU Crne Gore danas je održan takozvani Premijerski sat, tokom kod je predsednik vlade Crne Gore Dritan Abazović odgovaraoi na pitanja poslanika.

МУП ЦРНЕ ГОРЕ БИО У СЛУЖБИ ДПС: Бура током Премијерског сата - очекују се промене унутар Управе полиције

DF traži uvid u fascikle tajnih službi / Foto Skupština CG

Jevto Eraković, poslanik DPS-a, upitao je premijera Dritana Abazovića da li lično smatra da je bilo propusta policije prilikom proslave 13. jula u Nikšiću i nereda koji su usledili, te da li danas zna „ko je naredio da se propuste provokatori…?“.

Eraković tvrdi da su događaji u Nikšiću u vezi sa događajima koji su bili na Cetinju 4. i 5. septembra, te da je „ponovljen scenario povezan sa centrima koji su, između ostalog, kreirali i ukrajinsku krizu“. On ocenjuje da 30. avgusta nije „promenjena samo vlast, nego i sistem vrednosti, jer se veličaju Draža Mihajlović i Ratko Mladić“.

Abazović kaže da mu nije bilo neočekivano da u Nikšiću bude turbulencija tokom praznovanja 13. jula, i najavio da će biti promena unutar Uprave policije.

- Policija je u dugogodišnjoj vladavini vaše partije došla u situaciju da su visoki službenici zapravo članovi kriminalnih grupa ili im se to stavlja na teret, značku koriste da štite kriminalne strukture - rekao je Abazović.

Govoreći o događajima u Nikšiću, podsetio je da je prvo bio zakazan koncert Sergeja Ćetkovića, ali da to pojedinima nije odgovaralo. Kazao da je cilj svih provokacija koje su se dešavale – da se izvuče neka druga raspodela u Crnoj Gori. Istakao je da ukoliko se utvrdi personalna odgovornost bilo koga, neće biti “trunke zadrške da se ti ljudi procesuiraju”. Poručio je da, ni u kom slučaju, neće dozvoliti da bilo ko policiju zasipa kamenjem, flašama, niti da ih udara.

- Apelujem na tužilaštvo da tome stane na kraj. Ako dozvolimo da se policija ponižava iz političkih razloga, dovešćemo državu u nesigurnost - rekao je premijer.

Zaključio je da u MUP-u imaju pune ruke posla da se oslobode službenika koji ne zaslužuju da snose policijasku značku.

(in4s)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu