RAIČEVIĆ REIZABRAN ZA PREDSEDNIKA OPŠTINE BAR Odbornici Demokrata napustili su salu pre glasanja

B. D.

08. 07. 2022. u 15:14

DOSADAŠNjEM predsedniku Opštine Bar, skupštinska većina u lokalnom parlamentu ukazala je poverenje za drugi mandate. Javnim glasanjem odbornika Skupštine opštine Dušan Raičević danas na 33.sednici Skupštine opštine reizabran je za funkciju predsednika opštine Bar.

РАИЧЕВИЋ РЕИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ БАР Одборници Демократа напустили су салу пре гласања

Foto: B. D.

Raičević je dobio podršku većine odbornika DPS, SD, SDP, dvoje nezavisnih odbornika, dok su uzdržani bili odbornici Biram Bar- Biram Crnu Goru, partije koja je u prethodnom četvorogodišnjem mandate vršila vlast u Baru sa DPS-om i SD-om. 

Odbornici Demokrata napustili su salu pre glasanja. 

Predsednica Skupštine opštine Milena Božović obrazložila je da se odlukom SO predsednik Opštine bira na četiri godine, koja stupa na snagu od dana donošenja, a  se primenjuje od 4. Avgusta kada raičeviću I ističe prvi mandat.

Nakon reizbora Ričević je za skupštinskom govornicom kazao da ne beži od suda građana.

- Ne bežim od suda građana i spreman sam da u svakom trenutku testiramo raspoloženje naših sugrađana i neću nijednog jedinog trenutka praviti bilo koju opstrukciju ukoliko građani odluče drugačije, ukoliko podršku na prvim narednim izborima dobije kandidat koji će ostvariti veći broj glasova - kazao je Raičević.

U Baru su kao I u većini gradova u Crnoj Gori izbori odloženi za oktobar pa je usvajanju odluke prethodila  višečasovna burna rasprava, prvenstveno na temu da li je odluka u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore, ali i Statutom opštine Bar.


BONUS VIDEO:

U LAŽI SU KRATKE NOGE: Draginja tvrdi da je "pravoslavna Crnogorka", dokumenta je demantuju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)