KALUĐEROVIĆ O STAVU SNP: Da ne bude i posle Krivokapića, Krivokapić

Tanjug

08. 05. 2022. u 00:29

KAD su spoljni odnosi u pitanju, stav Socijalističke narodne partije SNP je jasan - Srbija je naša bratska država sa kojom želimo da gradimo što kvalitetnije odnose na zadovoljstvo građana obe države.

КАЛУЂЕРОВИЋ О СТАВУ СНП: Да не буде и после Кривокапића, Кривокапић

Foto: Printskrin Youtube/ADRIA TV Montenegro

Ovo je izjavila danas član Predsedništva ove stranke Slađana Kaluđerović.

- Izjava Ranka Krivokapića je kontradiktorna i shvatićemo je kao diplomatski gaf. Ako ministar spoljnih poslova zaista smatra da su odnosi Crne Gore i Srbije prioritetni, kako sam kaže, onda se ne šalje negativna poruka. Od nekog ko je imao iskustvo na visokim funkcijama, a uz to obavlja funkciju ministra spoljnih poslova, očekuje se da daje promišljenije izjave i da poštuje osećanja svih u Crnoj Gori. Da ne bude i posle Krivokapića, Krivokapić, kad su odnosi sa Srbijom u pitanju - navela je Kaluđerović, preneo je podgorički portal CdM.

Neprihvatljivo je, ističe ona, da se, sa pozicije ministra spoljnih poslova, ispoljava lični animozitet prema Srbiji, posebno ako se svi suštinski zalažemo za poštovanje različitosti i pomirenje u Crnoj Gori.

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović pozvao je ranije danas SNP, koja podržava manjinsku Vladu Crne Gore da se izjasni o antisrpskom stavu Ranka Krivokapića.

Krivokapić je ranije rekao da su odnosi sa Srbijom "uvek teški, ali prioritetni" i da očekuje da će, kako je rekao, Srbija "sazrevati u spoljnoj politici". Ranko Krivokapić je bivši lider SDP-a, koja participira u novoj crnogorskoj vladi, a njegova stranka je decenijama bila koalicioni partner DPS-a Mila Đukanovića na vlasti.

Bio je u više mandata predsednik Skupštine Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda