CENU HLEBA DIKTIRAJU PEKARE POD DRŽAVNIM PATRONATOM: U Crnu Goru stiže brašno iz Srbije, znatno jeftinije od bugarskog i bosanskog

I. D. S.

28. 04. 2022. u 08:33

CRNOGORSKI pekari, trgovci i uvoznici brašna dobili su od svojih dobavljača iz Srbije cene koje će važiti za sledeći mesec, a koje su za 10 do 15 odsto niže od cena iz Bugarske, Bosne i Hercegovine i drugih tržišta sa kojih Crna Gora uvozi ovu namirnicu od kada je Srbija zabranila izvoz.

ЦЕНУ ХЛЕБА ДИКТИРАЈУ ПЕКАРЕ ПОД ДРЖАВНИМ ПАТРОНАТОМ: У Црну Гору стиже брашно из Србије, знатно јефтиније од бугарског и босанског

Foto I. D. S.

Ipak, prema rečima predsednika Udruženja pekara Svetozara Radonjića, novo poskupljenje cene hleba zavisi isključivo od države.

Dobavljači iz Srbije su kupcima u Crnoj Gori ponudili brašno tip 500 po cenama od 420 do 440 evra po toni, zavisno od mlina, dok se ista količnia brašna prethodnih dana nabavljala po ceni od 450 do 480 evra.

- Hleb je jedina namirnica koja je indikator krize, što je kriza veća, veća je i potrošnja hleba, a Crna Gora je dostigla zenit potrošnje i to neko koristi. Da li će hleb ponovo poskupiti zavisi od pekara koje su pod patronatom države i političkih stranaka - kazao je Radonjić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?