FARMERI PRETE BLOKADOM UVOZA MLEKA: Proizvođači ostaju pri zahtevu da se otkupna cena poveća, čekaju odgovor prerađivača

I. D. S.

21. 04. 2022. u 07:39

PREDSTAVNICI proizvođača mleka najavljuju nove obustave isporuke ukoliko se ne izađe u susret njihovim zahtevima za povećanje otkupne cene mleka za pet do šest centi po litru.

ФАРМЕРИ ПРЕТЕ БЛОКАДОМ УВОЗА МЛЕКА: Произвођачи остају при захтеву да се откупна цена повећа, чекају одговор прерађивача

Foto Shutterstock

Danas bi trebalo da se održi sastanak sa predstavnicima resornog ministarstva i prerađivačima, a nakon toga će odlučiti o daljim koracima, saopštio je sekretar Udruženja stočara Crne Gore, Vlado Lakić.

Ukoliko na sastanku ne dođe do dogovora, prema Lakićevim rečima, moguće je i da će krenuti u blokade isporuke sirovog mleka iz uvoza. Još, kako kaže, čekaju potvrdu da li će prerađivači doći na naredni sastanak, ali imaju spreman odgovor i ukoliko ne dođu.

- I za prethodni sastanak su potvrdili da će doći, pa nisu došli, ali ako ne dođu, spremni smo na blokade uvoza sirovog mleka. Ukoliko mi obustavimo isporuku, oni će to nadoknaditi uvozom i neće biti oštećeni. Dakle, spremni smo i na blokade, ali i dalje verujemo u dogovor sa prerađivačima - poručio je Lakić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024