PRIJAVA ZA MONTAŽU: Tužilac čeka saslušanje Abazovića o "kupovini glasova"

B. D.

07. 04. 2022. u 07:39

LIDER GP URA i mandatar Dritan Abazović saopštio je da će podneti krivičnu prijavu protiv N. N. osobe koja je, kako je kazao, montirala njegov glas na audio-snimku koji se u utorak pojavio u javnosti, uoči ponavljanja izbora u Ulcinju, a u vezi sa navodnom kupovinom glasova.

ПРИЈАВА ЗА МОНТАЖУ: Тужилац чека саслушање Абазовића о куповини гласова

Dritan Abazović, Foto Tanjug

U Osnovnom državnom tužilaštvu formiran je predmet povodom navodne kupovine glasova za lokalne izbore u Ulcinju nakon što se na društvenim mrežama pojavio audio-snimak. Akteri audio-snimka koji prikazuje navodnu kupovinu glasova, nosilac liste "Za novi početak" i kandidat za predsednika Opštine Omer Bajraktari, predsednik Demokratske partije Fatmir Đeka i komunalni inspektor u tom gradu Amir Mehmeti saslušani su u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju.

Na društvenim mrežama u utorak se pojavio novi snimak navodne kupovine glasova u Ulcinju sa istim akterima. Kako se tvrdi u pitanju je kompletan audio-materijal, iz kojeg su ranije objavljeni samo delovi. Ovaj audio-snimak u trajanju od 11 i po minuta objavljen je na "Fejsbuku".

Rukovodilac ODT-a Vladimir Savović kazao je za "Novosti" da će u narednih nekoliko dana biti saslušan i Dritan Abazović.

- Identifikovan je D. A. iz Ulcinja koji je bio sa tom grupom kada je sačinjen snimak. Oduzet mu je telefon, kao i članovima njegove porodice i poslati su na veštačenje - istakao je Savović.

"TRGOVINA"

NA audio-snimku, koji je na albanskom jeziku, čuju se glasovi funkcionera koalicije "Za novi početak", a na početku, navodno, i glas lidera građanskog pokreta URA i mandatara Dritana Abazovića. Oni, kako je to predstavljeno na snimku, razgovaraju sa nepoznatom osobom o "kupovini glasova".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)