PRODAJE SE IMOVINA "VEKTRA BOKE": Herceg Novi hoće da namiri svoja potraživanja

V. V.

25. 03. 2022. u 06:15

JAVNI izvršitelj Jasminka Bajović oglasila je prvu prodaju nepokretnosti u vlasništvu "Vektra Boke" i time je i Opština Herceg Novi krenula u naplatu svojih potraživanja prema ovom preduzeću.

ПРОДАЈЕ СЕ ИМОВИНА ВЕКТРА БОКЕ: Херцег Нови хоће да намири своја потраживања

Foto V. V.

Na prodaju su ponuđene tri parcele u katastarskim opštinama Topla i Trebesin čija je ukupna površina oko 20.000 kvadrata. Najmanja parcela ima površinu od 3.866 kvadrata, a najveća 10.888. Pojedinačne vrednosti parcela su 259.000, zatim 574.000 i 870.000 evra.

Opština Herceg Novi bila je 2019. godine spremna da uđe u poravnanje sa "Vektra Bokom" za iznos od 1,970 miliona evra, podseća hercegnovski predsednik Stevan Katić i objašnjava da je reč o delu potraživanja iz Plana reorganizacije i dela koji se odnosi na tužbu koju je tada Opština Herceg Novi imala prema "Vektra Boki" zbog neizmirenih obaveza za porez na imovinu.

Zabeležba tog postupka je upisana u vlasničkom listu i na tim nepokretnostima za koje je pokrenuto izvršenje, a prema Katićevim rečima radi se o veoma značajnoj imovini i parcelama na kojima je planirana gradnja sportskih terena i pristupne saobraćajnice.

Po novoj proceni, zemljište sada vredi oko 1,7 miliona evra. Prvo ročište zakazano je za 8. april.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri