MILO UCENJUJE MANDATARA DRITANA: Manjinska vlada u Crnoj Gori na čekanju do 27. marta

V. K.

23. 03. 2022. u 08:33

IAKO je mandatar Dritan Abazović u ponedeljak optimistički najavio skoro formiranje manjinske vlade, koju bi trebalo da čine - koalicija "Crno na bijelo", SNP i manjinske stranke, a očekivalo se da predstavi i program svog tima, rasplet političke krize odložen je za posle lokalnih izbora 27. marta u Beranama i Ulcinju.

МИЛО УЦЕЊУЈЕ МАНДАТАРА ДРИТАНА: Мањинска влада у Црној Гори на чекању до 27. марта

Foto Predsedništvo CG

Iako u SNP u novoj izvršnoj vlasti ne žele da vide snage poražene na izborima 30. avgusta 2020. - SD i SDP, sve je izvesnije da će makar jedna od njih dve "praviti društvo" mandataru, što će partiju Vladimira Jokovića dovesti u nezavidnu poziciju. Poznato je da se Đukanović i njegov DPS protive ulasku "rusofilskog i srpskog" SNP u vladu, pa i zbog toga, a i zbog svojih poraslih apetita, Milo pritiska Abazovića da na neki način "ugura" u svoj budući tim makar jednu od ove dve partije, a koje bi izvršavale njegove naloge.

U igri su čak i nestranačke ličnosti koje bi mogle da pokriju neke od 18 resora. I time, naravno, Đukanović uslovljava podršku novoj izvršnoj vlasti.

- Ne čudi izuzetno oštra retorika portparola DPS, njegove najave da će DPS, maltene, biti apsolutni gospodar svih dešavanja u okviru manjinske vlade i jasno je da ta partija neće glasati za usvajanje bilo kojeg zakona koji joj nije po volji. Uveren sam da rok takve vlade mora biti minimalan. Njen pad je izvestan prilikom usvajanja bilo kojeg značajnijeg zakona, a osnovni zadatak joj je priprema uslova za održavanje prvih slobodnih izbora u Crnoj Gori - kaže za "Novosti" Boško Vukićević, politički analitičar, ocenjujući da je u ovom trenutku, imajući u vidu sve okolnosti, formiranje manjinske vlade pod velikim znakom pitanja.

Predsednik Pokreta za promjene i jedan od lidera DF Nebojša Medojević, izneo je optužbe na račun Đukanovićeve stranke.

- DPS je mafija. Tu važe mafijaška pravila! Sada to treba da prihvati i SNP! Kada nisu uspeli da se dogovore sa DF, postali su sluge mafije. Nisu hteli ni smeli da budu slobodni, dostojanstveni ljudi i pošteno se dogovore sa DF - poručio je Medojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)