BUDVA NA PRAGU PRINUDNE UPRAVE: Bez kvoruma na Skupštini opštine

B. Dabić

18. 03. 2022. u 23:24

SEDNICA lokalnog parlamenta u Budbi zakazana po hitnom postupku na inicijativu odbornika Demokratskog fronta, nije održana jer nije bilo kvoruma.

БУДВА НА ПРАГУ ПРИНУДНЕ УПРАВЕ: Без кворума на Скупштини општине

Ugroženi bedemi, Foto B. Dabić

Metropola turizma bez Budžeta za tekuću godinu, rokovi ističu, samo dva dana Budvu dele od uvođena prinudne uprave.

Sednici se nisu odazvali odbornici Demokrata, SNP, Prave Crne Gore, ali i opozicije SDP, URA i koalicije okupljene oko DPS. Odbornica DF Marijana Božović prekinula je sednicu, nakon što u sali je bilo samo devet odbornika. Dva odbornika, potpisnika inicijative, nisu prisustvoala zasedanju iz opravdanih razloga, ali kako je kazala predsedavajuća Skupštinom Marijana Božović oni bi onlajn putem učestvovali u radu sednice, da je bilo kvoruma.

Odbornik DF-a Filip Vujović podsetio je da je Ministarstvo javne uprave digitalnog medija i društva Opštini Budva dalo rok da se do ponedeljka, 21. marta održi sednica lokalnog parlametna, te da u suprotnom preti uvođenje prinudne uprave.

- Mi trenutno imamo tri sednice koje nismo završili, kao i sada nakon podnošenja ostavke predsenika SO Budva Krsta Radovića, koje je čisto bežanje od odgovornosti pred građanima Budve. Da vas podsetim, isto nam je nudio i 2020. godine pred sramni događaj koji nam DPS tada priredio, i da nije bilo njihovog tadašnjeg ponašanja do toga sigurno ne bi došlo. Opstrukcija u radu predsednika Opštine gospodina Carevića se radi od prvog dana od kada je on seo u fotelju, još od 2019. godine i epilog svega toga je ovo što što danas imamo, a to je da gospoda Demokrate neće da prihvate činjenicu da su osvojili svega šest mandata na izborima i da u tim okvirima vrše vlast, kazao je Vujović

Budžet z a2022.nije usvojen pa se ne može vršiti vlast u Budvi.

-Ne možemo da vršimo socijalna davanja, pomoć penzionerima, prevoz đacima, ne možemo da započnemo nove investicije, a za sve to je kriva Demokratska Crna Gora, jer kao što vidite iz priloženog, nisu se ni danas pojavili na sednicu Skupštine već ovakvim stavom dokazuju da su stavili zajedno u red sa DPS-om, SNP-om, GP URA i ostalima koji vidimo šta rade sada na državnom nivou. Dogovaraju se iza leđa svih građana koji su se borili za slobodu. Znači, zajedno su stali u red sa Milom Đukanovićem i Dritanom Abazovićem, jer isto što njih dvojica rade na državnom nivou, koji hoće da prekroje izbornu volju građana, isto to radi Demokratska Crna Gora ovde u Budvi, poručio je Vujović.

BONUS VIDEO - DARKO ŠARIĆ: Od lisica do nanogice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)