POSLE DVOGODIŠNJE PAUZE: Medicinijada opet u Budvi, očekuje se rekordni broj učesnika

B. DABIĆ

09. 03. 2022. u 18:10

POSLE dvogodišnje pauze, očekuje se da će predstojeća Medicinijada okupiti najviše studenata medicine do sada, više od 2.000.

ПОСЛЕ ДВОГОДИШЊЕ ПАУЗЕ: Медицинијада опет у Будви, очекује се рекордни број учесника

Ugroženi bedemi, Foto B. Dabić

​Predsednik Opštine Budva Marko Carević organizovao je danas prijem za predstavnike Studentskog parlamenta Univerziteta u Prištini, uoči Medicinijade.

-Reč je o skupu mladih ljudi, budućih stručnjaka medicine, koji nudi mogućnost povezivanja i druženja studenata iz svih bivših jugoslovenskih republika. Nama je kao lokalnoj samoupravi cilj da budemo dobri domaćini i da izađemo u susret da manifestacija, pored sportskog dela, ima i ulogu povezivanja ljudi, zbog promocije turističke destinacije i poruke da je Budva grad sporta i prijateljstva. Svako je ovde dobrodošao - kazao je predsednik Opštine Budva Marko Carević.

Predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Prištini Slađan Trajković zahvalio se prvom čoveku Opštine Budva na prijemu.

- Medicinijada je sportsko-edukativno takmičenje u kojem učestvuju studenti sa medicinskih fakulteta u regionu. Ove godine planiramo da uvedemo razna takmičenja u znanju i edukaciji. Sa gospodinom Carevićem smo pričali o pomoći oko same organizacije. To je jedan veliki projekat i zahvalni smo predsedniku na promociji i gostoprimstvu – istakao  je Trajković.

Tradicionalno Medicinijada u Budvi se održava u periodu predsezone.

BONUS VIDEO - UHVAĆENO MLADUNČE LAVA: Danima bio u divljinama Crne Gore, životinju prebacuju kod veterinara


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini