DF ODBRUSIO KRIVOKAPIĆU: "Ne damo da naša deca ginu za tuđe interese"

V.K.

03. 03. 2022. u 14:54

IZ Demokratskog fronta odgovorili su Zdravku Krivokapiću i kazali da „Nije nikakva novost za građane da Zdravko Krivokapić iznosi neistine“,

ДФ ОДБРУСИО КРИВОКАПИЋУ: Не дамо да наша деца гину за туђе интересе

foto: V.K.

Saopštenje DF-a prenosimo u celosti:

Nije nikakva novost za građane da Zdravko Krivokapić iznosi neistine. Narod je odavno shvatio da je to njemu kao popiti čašu vode. Baš u tom kontekstu, potrebno je iznijeti par istina. 

Nakon što se predsjedavajući Skupštinom, potpredsjednik Bulajić, uredno odazvao pozivu na hitnu sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost, za koju mu je prethodno poslat i radni materijal, odmah nakon otvaranja sjednice, a prije prelaska na dnevni red, članovi smijenjene Vlade su problematizovali njegov status, znajući kakav je njegov odnos prema pripremljenoj odluci o slanju naših vojnika u krizna područja. Potpredsjednik Bulajić je napuštanjem sjednice, na kojoj je Krivokapić pokušao dovesti u pitanje njegov položaj u Savjetu, blokirao donošenje pomenute odluke, koja je u suprotnosti sa interesima većine građana Crne Gore. Uostalom, ni sve punopravne članice NATO-a iz Evrope nisu pristale da šalju svoje sunarodnike, poštujući sopstvene nacionalne interese.

Kada je pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji u pitanju, opšte je poznato da Demokratski front snažno podržava taj proces, upravo iz razloga što je prioritet na tom putu borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i to dokazujemo, ne samo retorički, već i odlučnim suprotstavljanjem tim pošastima, kao i zalaganjem za detaljno reformisanje državnih institucija, koje su bile u sluganskom odnosu prethodnih 30 godina prema postkomunističkom režimu DPS-a. Uspostava vladavine prava u Crnoj Gori je temelj naših integracija u EU, a ne poltronski odnos prema svakom stranom službeniku koji vam se obrati na engleskom jeziku, gospodine Krivokapiću.

Foto DF

Inače, baš dobro što ste pomenuli slavu Pravoslavnog bratstva Stupovi, na koju ste bili pozvani, kao i ostali predstavnici dosadašnje vlasti. Za razliku od vas, kojima su takvi skupovi nekad bili bliski, kada ste se predstavljali kao Srbin, a danas se od njih ograđujete, mi smo se na takve skupove uvijek odazivali. Znači, i prije i poslije izbora. I uvijek ćemo, jer zna se šta je krsno ime. Što se pozivu na slavu odazvao vaš potpredsjednik Abazović, ali ne i vi, trebalo bi ozbiljno da vas zabrine, a ne da od toga pokušavate napraviti političku korist. Naravno, osim ako niste krenuli u osvajanje biračkog tijela SD-a i Komitsko-patriotskog saveza.

A, što se tiče pominjanja Andrije Mandića, predsjednika NSD, bilo bi dobro da se Zdravko Krivokapić pridigne svaki put kada pomenete njegovo ime i pomolite se za njegovo zdravlje. Jer, i vi i mi znamo da biste za javnost Crne Gore i dalje bili samo jedan prosječni, anonimni profesor da vas on nije lansirao za premijera Crne Gore. Zato, ne bavite se udbaškim lažima, nego pokažite potrebni nivo poštovanja za čovjeka koji vas je, uz Mitropolita Amfilohija, najviše u životu zadužio.


 

BONUS VIDEO:

MOLI SE BOGU I DRŽI SE RUSIJE: U Podgorici skup podrške bratskom narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024