PRONEVERE U BARSKOJ, ALI I DRUGIM FILIJALAMA CKB: Službenici opljačkali oko 14 miliona evra?

B. DABIĆ

21. 02. 2022. u 17:58

Razotkrivanjem piramidalne šema službenika u Crnogorskoj komecijalnoj banci (CKB) povećava se i broj oštećenih klijenata, kao i cifra za koju je banka oštećena. Poslednji podatak koji je šokirao crnogorsku javnost , je da su službenici pljačkali banku u dužm vremenskom periodu a navodno iznos je oko 14 milona evra.

ПРОНЕВЕРЕ У БАРСКОЈ, АЛИ И ДРУГИМ ФИЛИЈАЛАМА ЦКБ: Службеници опљачкали око 14 милиона евра?

Foto B. Dabić

Za 15-tak dana internih kontrola  i polisijske istrage  broj klijenata čiji je interes ugrožen u Crnogorskoj komercijalnoj  banci  povećao  se sa 25 na oko 200 oštećenih.  

Nakon što je početkom februara  objavljeno da je u filijali Crnogorske komercijalne banke u Baru desetini klijenata pričinjena šteta, internim kontrolama u banci ustanovljeno  je da pronevere nisu počinjene samo u filijali banke u Baru već i u drugim gradovima. 

- Svaka utvrđena šteta pričinjena klijentima u potpunosti će biti nadoknađena - istakli su iz CKB.

Koliko službenika i u kom periodu su pljačkali CKB obiman je i kompleksan posao za policiju i Specijalno državno tužilaštvo koje je formiralo predmet.

Predmet je kod zamenika glavnog specijalnog državnog tužioca Saše Čađenovića. Očekuje se da Čađenović krene sa saslušanjima osumnjičenih službenika banke, proverom dokumentacije i sistema.

Policijskom proverom u filijali CKB Bar prvobitno je osumnjičeno osam službenika među kojima je i bivša direktorica M.M. (49), protiv kojih su podnete krivične  prijave.

Takođe, podneta je   dopuna krivične prijave protiv M.M. a postoji osnovana sumnja da je bivša direktorica pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu  preko pola miliona evra.

- Tokom vikenda smo Upravi policije i Specijalnom državnom tužilaštvu podneli dodatne krivične prijave zbog moguće zloupotrebe službenog položaja u privrednom poslovanju, saopštili su iz CKB.

Sumnja se da su dvoje zaposlenih u dužem vremenskom periodu, zloupotrebom službenog položaja u privrednom poslovanju, prisvojili  milionski iznos novca.

U medijima je objavljen podatak da je do sada otkrivena pronevera u iznosu od 14 miliona evra.

Ovaj podatak iz CKB nisu potvrdili uz objašnjenje da ne mogu davati takve informacije u cilju istrage koju vodi  policija i tužilaštvo.

Do sada niko nije uhapšen

U Upravi policije Novosti saznaju da do sada niko nije lišen slobode.

- Svi osumnjičeni su saslušani, uzete su izjave i za sada niko nije lišen slobode - naveli su u UP.

Nezvanično Novosti saznaju da se bivša direktorica M.M. nalazi na lečenju.

BONUS VIDEO:

UHVAĆENO MLADUNČE LAVA: Danima bio u divljinama Crne Gore, životinju prebacuju kod veterinara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)