PROTIV IZDAJE IZBORNE VOLJE: Demokratski front se oglasio pred formiranje manjinske vlade u Crnoj Gori

V. KADIĆ

13. 02. 2022. u 21:55

BILO koji predstavnik srpskog naroda koji u ovom trenutku bude ušao u Vladu, koju podržava Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića, biće označen kao nacionalna sramota i otpadnik, a mi ćemo se isključivo tako i odnositi prema njemu. Ovo je poruka lidera Demokratskog fronta uoči presudnih dana koji dolaze kada će se znati ko će činiti manjinsku vladu Dritana Abazovića, i da li će ona imati podršku DPS-a.

ПРОТИВ ИЗДАЈЕ ИЗБОРНЕ ВОЉЕ: Демократски фронт се огласио пред формирање мањинске владе у Црној Гори

Sa jednog od protesta u Podgorici / Foto Novosti

- Izgleda da su neki naše pozive na dogovor unutar parlamentarne većine shvatili kao slabost, a ne kao snagu najjačeg političkog subjekta - navodi se u sapštenju DF. - Naša spremnost za dogovor u okviru parlamentarne većine i dalje je otvorena opcija, i nemamo razumevanja za bilo koga ko to ne želi. Pogotovo što smo jedini koji nismo imali bilo kakvih javnih ili tajnih sastanaka s Milom Đukanovićem i Duškom Markovićem.

Oni ukazuju da je Demokratski front intenzivirao aktivnosti, koje za cilj imaju blokadu Crne Gore, kao vaninstitucionalni model borbe protiv izdaje izborne volje od 30. avgusta 2020. godine. U tom pravcu čelnici DF-a, kako saopštavaju u ovom političkom savezu, obavljaju razgovore sa predsednicima opštinskih odbora kako bi ova akcija urazumila sve one koji su planirali da sklope izdajnički aranžman sa DPS-om.

- Istovremeno upozoravamo sve one koji su se odlučili za prekrajanje izborne volje da alibi za svoju izdaju ne traže u sramnim podmetačinama DF-u, koje se ovih dana plasiraju na stranačkim kružocima naših još uvek koalicionih partnera iz parlamentarne većine - poručuju iz Demokratskog fronta. - Zato još jednom ponavljamo da ćemo svakog činioca iz postojeće parlamentarne većine, koji se bude odlučio za bilo koji vid manjinske ili koalicione saradnje s DPS-om, tretirati kao običnog prevaranta i satelita Mila Đukanovića.

Podsećaju da DF nije, niti će biti deo bilo kakvih zakulisnih dogovora sa DPS-om, jer, kako navode, jedini dogovor koji imaju, jeste onaj koji je "sklopljen s narodom, koji nam je dao podršku i poverenje".

- I svakom treba da bude jasno da ne postoji taj vid pritiska, niti instrukcije iz zapadnih ambasada, koji bi nas mogli prisiliti da promenimo naš stav prema sramnom paktiranju s Milom Đukanovićem, koje su najavili - saopštavaju iz ovog političkog saveza. - Zato lažne optužbe i šaptačke intrige, koje dolaze od nekih, da će DF u toj budućoj vladi imati najmanje četiri ministra, a koja će biti maskirana pod firmom nekog drugog političkog subjeka koji ide s DPS-om, doživljavamo samo kao završnu fazu njihove paranoje.

MEDOJEVIĆ: IZA VLADE - KRIMINAL

FORMIRANjE manjinske vlade je samo dar za organizovani kriminal, tvrdi lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

- Aktuelni vicepremijer Dritan Abazović nameće se kao novi premijer sa pet odsto podrške, dok su strukture crnogorske vlasti napravili pakt sa kriminalcima i za to uzeli novac. Devet miliona evra od šverca je neko uzeo iz crnogorske vlasti. Zato narko-kartel Mila Đukanovića ne želi DF na vlasti, ali zato želi Dritana Abazvića - izjavio je Medojević.

STRANKE O VLADI

KONAČNU odluku o tome da li će učestvovati u pregovorima o formiranju manjinske Vlade i biti deo nje, Socijalistička narodna partija doneće do kraja sedmice na Glavnom odboru, poručio je lider Vladimir Joković.

Socijaldemokratska partija neće podržati agendu i programske ciljeve manjinske Vlade, koji nisu deo Sporazuma vlade Zdravka Krivokapića. Poslanica Draginja Vuksanović odbacuje predloge i najave da moguća manjinska vlada treba da se bavi temema kao što su Temeljni ugovor, popis i "Otvoreni Balkan".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)