INICIJATIVOM O NEPOVERENJU VLADI OTVORENA PANDORINA KUTIJA: Maja Vukićević se nada da će doći do dogovora unutar parlamenta

Novosti onlajn

12. 02. 2022. u 21:29

POSLANICA Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore Maja Vukićević kazala je da vlada nije pala zbog kritika DF-a, već zbog sukoba unutar vlade i inicijativom o nepoverenju vladi je otvorena pandorina kutija.

ИНИЦИЈАТИВОМ О НЕПОВЕРЕЊУ ВЛАДИ ОТВОРЕНА ПАНДОРИНА КУТИЈА: Маја Вукићевић се нада да ће доћи до договора унутар парламента

Privatna arhiva

- Vlada je pala zbog sujete dve struje unutar parlamenta. Lideri DF-a su jasno najavili da će organizovati blokadu Crne Gore ukoliko dođe do prekrajanja izborne volje građana - istakla je poslanica.

Vukićević je naglasila da se DF nada da će doći do dogovora unutar parlamentarne većine i istakla da niko nije dobio mandat da nakon godinu ipo vrati DPS na vlast i u mehanizme odlučivanja.

Vukićević je rekla da je najprihvatljivije za DF da se postigne dogovor unutar parlamentarne većine, uz uključenost manjinskih partija, a ukoliko to nije moguće, da se obrazuje tehnička vlada koja će organizovati izbore.

"DPS se nije reformisao da bi opet mogao da vodi vlast"

Poslanica DF-a je naglasila da je projekat svake vlade u kojoj DPS vodi mehanizme odlučivanja nedopustiv i da nijedna od tri pobedničke koalicije nije dobila svoje mandate pričajući da će sarađivati sa DPS-om.

Foto DF

- Ja lično ne vidim da se DPS reformisao do mere da im treba omogućiti da vrše vlast ponovo u Crnoj Gori. Pošli su previše desno i vode vrlo zapaljive retorike. Niko ovde nije protiv dijaloga i treba uvažiti ljude koji su imali drugačije mišljenje i da rešavamo probleme građana - naglasila je Vukićević.

Kazala je da je DF nudio razna rešenja za prevazilaženje krize, od tehničke, preko prelazne, pa do vraćanje mandata građanima, ali da je svaki predlog odbijen uz teške kritike kako od vlade tako i od kolega iz parlamenta.

- Kod nas postoji spremnost za razgovor. Zanemarili smo određene teške reči koje su nam upućene i treba svi da ulože napore da se prevaziđu teške reči i da krene dijalog u kojem će svi učestvovati - kazala je Vukićević.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

NAROD SE VEĆ OKUPLjA: Večeras protest u Podgorici zbog prekrajanja izborne volje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!