ODLOŽENO SUĐENJE BEGZIĆU ZBOG PRETNJE BOMBOM: Advokat traži ukidanje pritvora

B. Dabić

11. 02. 2022. u 14:57

ODLOŽENO suđenje Edinu Begziću (36) koji je krajem decembra ispred poslovnice NLB banke u centru Bara pretio da će aktivirati eksploziv.

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ БЕГЗИЋУ ЗБОГ ПРЕТЊЕ БОМБОМ: Адвокат тражи укидање притвора

Foto B. Dabić

U Osnovnom sudu u Baru danas je trebalo početi suđenje, ali je prvo ročište otkazano.

PR Osnovnog suda Bar sudija Tamara Spasojević potvrđuje da je suđenje odloženo za 28. februar u 9.30. Begziću se na teret stavlja krivično delo izazivanje panike i nereda, a u pritvoru je od 30.decembra.

-Predmet je u Višem sudu radi odlučivanja o žalbi koju je branilac okrivljenog izjavio protiv rešenja o produženju pritvora, kazala je sudija Spasojević.

Podsetimo, Begzić je krajem decembra objavio preko Youtube kanala da je naoružan, i preteći eksplozivom, tražio da se obeštete bivši radnici „Primorke“. Sedam sati u blokadi je bila Ulica Maršala Tita. Nakon što se mirno predao, ispostavilo se da nije bio naoružan, niti imao eksplozivne naprave.

Navodno to je uradio da bi skrenuo pažnju na problem nekadašnjih radnika prehrambene fabrike „Primorka“ kojima se duguje novac za neizmirene zarade i doprinose.

Begzić, čiji su roditelji bili radnici “Primorke”, je u videu koji je snimio pre blokade NLB banke detaljno objasnio kako su radnici nekadašnje prehramnene fabrike opljačkani. On je pokazao i dokumentaciju kojom potkrepljuje navode.

Ispred zgrade Osnovnog suda u Baru okupilo se nekoliko žena koje su nekada radile u “Primorci” da pruže podršku Begziću.

-U Primorci sam radila 22 godine. Ostali su mi dužni 10.500 evra, a kad su me proglasili tehnološkim viškom isplatili su mi 1.900 evra. Živim od penzije pokojnog muža, od 147 evra, kazala je Jelena Malević ističući da nije stekla pravo na sopstvenu penziju jer “Primorka” nije uplaćivala redovno radni staž.

Podsetimo, pre sedam dana oko 60 Barana uglavnom bivih radnika prehrambene fabrike, mirno su protestvovali zahtevajući da se Begziću ukine pritvor.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za otmicu Beranca u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)