MANDIĆ: Blokiraćemo celu Crnu Goru ako bude dila sa DPS-om

Novosti online

11. 02. 2022. u 14:36

DEMOKRATSKI front će pokrenuti proteste i blokirati čitavu Crnu Goru ako bilo ko iz koalicije "Za budućnost Crne Gore" ili tri koalicije potpisnice sporazuma iz 2020. napravi dil sa DPS-om, rekao je Andrija Mandić, jedan od lidera DF-a.

МАНДИЋ: Блокираћемо целу Црну Гору ако буде дила са ДПС-ом

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Mandić je kazao da su završili razgovore sa predsednikom SNP-a Vladimirom Jokovićem, gde su naveli da im je neprihvatljivo da bilo ko od potpisnika sporazuma o formiranju parlamentarne većine posle izbora 2020. sarađuje sa DPS-om, prenose Vijesti.

- Ako bi se to izneverilo, DF će krenuti sa protestima - rekao je Mandić na konferenciji za medije. On je kazao da uskoro očekuju sednicu Glavnog odbora GO SNP, na kojoj ta partija treba da zauzme stav o formiranju nove vlade Crne Gore.

Mandić je istakao je da će obavestiti javnost kada će početi "akcija" DF.

- To će biti protesti nikad viđeni u Crnoj Gori. Blokiraćemo celu Crnu Goru i poslaćemo snažnu poruku javnosti, kako domaćoj, tako i međunarodnoj - kazao je Mandić.

- Odlučna borba nam predstoji. Upozoravali smo naše kolege iz parlamentarne većine, nažalost, među brojnim ljudima tamo preovladava dinarski mentalitet - zaključio je Mandić, prenosi Dan.

Prema rečima Milana Kneževića, takođe jednog od lidera DF-a, oni su učinili sve, a kako je kazao, bili su velika žrtva u ranijem periodu.

- Nećemo praviti nikakve koalicije sa DPS-om. To smo danas saopštili i Vladimiru Jokoviću. Gušio sam se u suzavcu, bežao od metaka, a SNP 25 godina kasnije bira između Momira i Mila. Moram poručiti da je Momir življi danas, življi negoli ideja Mila Đukanovića. Đukanović je krivac za sve što se dešava. Obavestili smo Dritana Abazovića o svemu - dodao je on.

Poručio je da narodu neće zabranjivati da dolaze sa trobojkama na proteste.

- Mi smo sa tom zastavom izvojevali pobedu. Nećemo antisrpski narativ. Idemo sa krstovima i blokiraćemo saobraćajnice - istakao je Knežević.

BONUS VIDEO - MATIJA BEĆKOVIĆ U NIKŠIĆU: Ore se pesme o Kosovu, komite pokušale da naprave haos

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona