KAMENOLOMI UJEDINILI ODBORNIKE: Velja Gorana otvorila brojna pitanja, građani negoduju

B. Dabić

02. 02. 2022. u 18:07

KAMENOLOM u Veljoj Gorani udaljen je oko 250 od kuća čiji vlasnici se bave uglavnom poljoprivredom. U Čanju, oko 80% meštana se bavi turizmom. Građani se protive otvaranju kamenoloma za koje su koncesione ugovore već potpisali u nadležnom ministarstvu, a zakonodavna vlast traži preispitivanje tih ugovora.

КАМЕНОЛОМИ УЈЕДИНИЛИ ОДБОРНИКЕ: Веља Горана отворила бројна питања, грађани негодују

Foto: B. Dabić

Glas građana koji se protive kamenolima u Veljoj Gorani i Čanju danas su za skupštinskom govornicom javno saopštili Edina Osmanović i Boris Zec.

Maratonska sednica završena je tako što su jednoglasno odbornici u Skupštini opštine Bar doneli zaključak koji obuhvata i Inicijativu u cilju preduzimanja odgovarajućih mera, odnosno, ispitivanje celokupne dokumentacije i postupka zaključivanja koncesionih ugovora na lokacijama Velja Gorana i Kalac, i eventualnog razmatranja raskida istih. Zaključak će biti upućen nadležnim organima.

Odbornici su jednoglasno odlučili da se preispita celokupna dokumenatacija i postupak zaključivanja koncesionih ugovora - Ugovor o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju pojave nematalične mineralne sirovine tehničko- građevinskog kamena Kalac, zaključen 31. decembra 2010. godine, aneks 1 Ugovora zaključen 3. decembra 2021. godine i Ugovor o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i ekploataciju pojave mineralne sirovine tehničko- građevinskog kamena Velja Gorana, opština Bar, zaključen 4. novembra 2020. i eventualno razmotri mogućnost raskida tih ugovora.

Predsednica SO Bar Milena Božović kazala je da Skupština opštine zauzima negativan stav prema davanju novih koncesija za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju mineralnih sirovina.

- Treba preispitati dokumentaciju o ispunjenosti uslova i dostaviti informaciju povodom svih postojećih ugovora o eksploataciji mineralnih sirovina na teritoriji opštine Bar.

BONUS VIDEO: POLITIČKA KRIZA U CRNOJ GORI - Protest građana Nikšića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?