DPS BEŽANIJA OD IZBORA: Đukanović izdao naređenje poslanicima

Novosti onlajn

01. 02. 2022. u 16:04

NAKON sloma na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine, Đukanović i njegova DPS se nalazi u pravom ljudskom i političkom rasulu.

ДПС БЕЖАНИЈА ОД ИЗБОРА: Ђукановић издао наређење посланицима

Foto PREDSJEDNIK.ME

Nemajući racionalan izlaz iz situacije u kojoj su se po prvi put našli, a to je odlazak u opoziciju nakon više od tri decenije, njihov politički pravac je išao naizmenično: od blokada saobraćajnica i odlazaka u šumu, do svakodnevnih izliva šovinizma i mržnje u stranačkim saopštenjima i javnim nastupima.

Trideset poslaničkih mandata koje je DPS osvojila će biti najverovatnije nedosanjani san i poslednji veliki rezultat nekada moćne stranke. Pogubljeni i od strane ključnih međunarodnih aktera konačno otpisani Đukanović je toga svestan, pa je na sve načine pokušavao poslednjih meseci da istrguje nekakav politički opstanak za sebe i svoju stranku, pokušavajući da se vrati na vlast, i to bez izbora.

Propast kafanskog puča

Propast "kafanskog puča" na Cetinju 4/5 septembra prošle godine, a povodom sprečavanja ustoličenja mitropolita Joanikija, pokazao je čak i onima koji su i dalje verovali u Đukanovićevu svemoć, da su DPS kola definitivno pošla nizbrdo. Čak ni politički lutajuća Krivokapićeva vlada, bez jasnog cilja demontaže kriminalnog DPS sistema i koja gotovo ništa nije uradila na tom planu, nije uspela da zaustavi brod koji tone.

Izborni brodolomi u Nikšiću i Herceg Novom, a onda i u Mojkovcu, te ogroman gubitak glasova na Cetinju i u Petnjici, i to uz i dalje neočišćen birački spisak i mnoge "sačuvane" funkcionere i aparatčike u novoj izvršnoj vlasti, uz nijedno hapšenje DPS kriminalaca i uništitelja građana i države ili otvaranja tužilačkih fioka u kojima su njihovi mnogobrojni lopovluci, i onim najnezavenijima su pokazali da je politički strmoglav DPS-a i Mila Đukanovića - nezaustavljiv.

Milovo naređenje poslanicima

Kako se saznaje, Đukanović je svestan situacije i haosa koji vlada u stranci, izdao naređenje svojim poslanicima da na sednici koja je zakazana sa inicijativom o skraćenju mandata aktuelnog saziva Parlamenta, ne daju kvorum za odlučivanje.

Time bi po prvi put od 1990. godine Đukanovićeva DPS otvoreno pobegla od izbora, svesna da na njima nema šta da traži. Ali i šalje poruku da će kao prekaljena stranka političke korupcije i kriminala pokušavati do poslednjeg trenutka da izmešetari povoljnu situaciju i konačan izlazak iz ćorsokaka u koji je upala.

(Borba.me)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu