PLJEVLJACI PROTESTVOVALI: Izašli na ulice da pokažu nezadovoljstvo

M. D.

21. 01. 2022. u 21:13

VELIKI broj Pljevljaka okupio se večeras na Trgu patrijarha Varnave, kako bi iskazali svoj protest protiv najavljene smene Vlade Zdravka Krivokapića.

ПЉЕВЉАЦИ ПРОТЕСТВОВАЛИ:  Изашли на улице да покажу незадовољство

M.Drobnjak

Okupljenima se obratio lider Pokreta za Pljevlja, doktor Novica Stanić i funkcioner Demokratske CG, Nikola Rovčanin.

-Na veličanstvenim litijama smo skandirali Milo lopove jer je krao izbore. Nismo se nadali da će ga mlađeni Dritan Abazović prevazići, rekao je Stanić nakon čega je počeo da skandira Dritane lopove, u čemu su ga je podržao okupljeni narod.

Stanić je pozvao lidera SNP-a Vladimira Jokovića i sve časne članove SNP-a da im se pridruže, izražavajući svoje iznenađenje postupcima lidera SNP-a Vladimira Jokovića, kome ,kako je rekao, neće da skandiraju pogrdno jer još uvek veruje u pamet jednog Pivljanina.

- Nek se seti Baja Pivljanina, i nek ne zaboravi da u opštini Plužine Milo nije nikad pobedio. Ne sme on obrukati ni pretke ni potomke,rekao je Stanić dodajući da u ovom trenutku ne bi trebalo da ima političkih partija već samo slobodnih građana koji su spremni na ulici da brane izbornu pobedu.

- U Crnoj Gori je uvek bilo ustaša, ali ih je bilo tri do četiri odsto i ništa više. To je bilo zbog toga što nikada nisu imali državnu podršku.Jedino su od Mila Đukanovića kao predsednika Crne Gore i njegove vlade dobili podršku i ustaški pokret u Crnoj Gori narastao do neslućenih razmera. Mi se ne smemo predavati jer nam to ne dozvoljava naša kultura, istorija i tradicija.Ne smemo obrukati ni potomke, rekao je Stanić pozivajući  građane da mirno protestuju bez ijednog incidenta da ni jednog lopova i otmičara narodne volje ne uvrede.

Prema rečima Nikole Rovčanina Pljevljaci dižu glas protiv najveće izdaje i prevare građana Crne Gore.

- Na ovom skupu građani ne brane fotelje, ne brane funkcije, brane veliku izbornu pobedu i mi smo uvek tu sa vama bili na istom mestu i kada su se majke borile i kada su se branile svetinje i večeras kada se brani izborna volja građana od 30 avgusta. Sećam se poslije izbora 30. avgusta kada je Dritan Abazović prošetao centrom grada i dobio aplauz jer je one glasove koje je dobio pretočio i izrazio izbornu pobedu. Pozivam ga večeras da dođe u Pljevlja i prošeta gradom, rekao je Rovčanin, što je izazvalo negodovanje među okupljenima na piminjanje njegovog imena.

Rovčanin je rekao da Pljevljaci imaju poseban motiv za odbranu izborne volje građana. Borićemo se svim demokratskim i institucionalnim sredstvima. Ono što je važno da budemo mirni, dostojanstveni da ovo budu mirni građanski protesti da se podigne glas protiv nepravde i izdaje, rekao je Rovčanin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)