POLITIČKA KRIZA U CRNOJ GORI: Protesti u više gradova, blokirana magistrala u Kolašinu, povici URA je izdajnik

Novosti online

20. 01. 2022. u 17:37 >> 21:58

U SKUPŠTINU Crne Gore stigao je zahtev za održavanje vanredne sednice 4. februara koji su podneli iz koalicije „Crno na bijelo“ i dela opozicije.

ПОЛИТИЧКА КРИЗА У ЦРНОЈ ГОРИ: Протести у више градова,  блокирана магистрала у Колашину, повици УРА је издајник

Foto V. K.

Oni su u sredu podneli i inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi koju je potpisao 31 poslanik, među kojima i poslanici DPS-a.

Skupština će se prvo izjašnjavati o predlogu premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića o razrešenju potpredsednika Vlade Dritana Abazovića.

Krivokapić je u sredu podneo parlamentu zahtev za sazivanje vanredne sednice za 3. februar.
 

21.57 Kabinet Krivokapića: Saopštenje GP URA vređa zdrav razum

Večerašnje reagovanje GP URA, u kojem se tvrdi da premijer Zdravko Krivokapić ruši sopstvenu Vladu, i to samo dan nakon što je podnela inicijativu za smenu te iste Vlade, u kojoj sedi i njen lider, vređa zdrav razum i predstavlja nečuveno izrugivanje elementarnoj inteligenciji svih crnogorskih građana, navodi se u saopštenju iz Kabineta premijera Crne Gore.

Celo saopštenje porčitajte OVDE

21.11 Kolašinci blokirali magistralu

Građani Kolašina večeras su na pola sata blokirali magistralni put Podgorica-Bijelo Polje u mestu Bablja Greda. Oni su najavili da će blokade organizovati svakodnevno.

Dado Medenica was live -3:12 Click to watch on Facebook www.facebook.com/1620200644/videos/457045059382286/ Start at Start at : Facebook Messenger WhatsApp Twitter Learn more about embedding Facebook videos on our developer site. Embed Code


 

21.04 Ko je glasao ZA, a ko PROTIV skraćenja mandata Skupštini

Predlog za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore na današnjoj elektronskoj sjednici Vlade podržalo je osam članova.

Protiv predloga Zdravka Krivokapića glasala su četiri člana Vlade, dok je uzdržana bila ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.

Odluku o skraćenju mandata Skupštini, pored premijera Krivokapića, podržali su ministri Milojko Spajić, Jakov Milatović, Vesna Bratić, Jelena Borovinić Bojović, Aleksandar Stijović, Olivera Injac i Ratko Mitrović.

Suprotno od njih izjasnili su se potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i ministri Sergej Sekulović, Đorđe Radulović i Mladen Bojanić.

Kako saznjemo, sjednica održana preko Vocap aplikacije, protekla je u međusobnom optuživanju ministara. (Borba.me)

20.58 Andrija Mandić: Crna gor je na prekretnici

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je da će taj savez inicirati nove razgovore lidera svih stranaka skupštinske većine, kako bi se prevazišla teška politička kriza. On je u emisiji "Argumenti" na TVCG naveo da čelnici izvršne vlasti Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović treba da podnesu ostavke i da pomognu da se u parlamentarnj većini postigne kvalitetan dogovor.

Mandić tvrdi da niko nema pravo da izda većinsku volju naroda od 30.avgusta 2020.godine.

O ovome više pročitajte OVDE


22.49 Okupljanje u Bijelom Polju
Okupljeni u Bijelom Polju poručili su da su se skupili jer je u pitanju kršenje Ustava. Oni su naveli da nisu bili 30 godina opozicija da bi opet bili opozicija.
Kako su kazali, radi se o tome da se na vlast vraća DPS.
 

20.22 Barani razočarani Dritanovim potezom

Zbog aktuelne političke situacije u Crnoj Gori grupa građana u baru okupila se na protestu na kome je prozivan potpredsednik Vlade Dritan Abazović zbog, kako su naveli okupljeni, „izdaje“.

-Okupili smo se da branimo izbornu volju građana, da ono što smo čekali tri decenije i branili godinu dana pokušamo da sačuvamo. Osećamo se prevarenim i zato smo večeras na protestu. Pozivamo građane da se okupimo sutra veče, na istom mestu u isto vreme kako bi pokazali nezadovoljstvo zbog situacije na političkoj sceni Crne Gore, kazao je ispred grupe građana Milisav Joksimović. (B.D.)

Više o protestu u Baru pročitajte OVDE

19.40 Građani ispred zgrade vlade u Podgorici viču „URA je bila trojanski konj“

Protivnici inicijative za formiranje manjinske Vlade, i večeras protestuju ispred Vlade. Sa skupa je poručeno da će nastaviti okupljanja, da brane pobjedu sa izbora 30. avgusta 2020. godine.

Slobodan Bulajić iz Miholjskog zbora je kazao da je i URA, kao i druge partije, u izbornoj kampanji saopštavala da neće sa Demokratskom partijom socijalista nakon izbora.

„Sad je jasno da je URA bila trojanski konj“, kazao je on.

Istakao je da lider te partije i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović „sve ruši vraćajući Mila i njegovu tiraniju“. Pozvao je i političare da im se pridruže.

„Uzeo si pare, Dritane“ uzvikuju građani i „Izdaja, izdaja“.

Prilazi zgradi Vlade su zatvoreni. Nije poznato ko je organizator okupljanja.

Partije koje su javno podržale aktuelnu Vladu i Krivokapića tvrde da ne stoje iza protesta i da ne znaju ko je organizator.

Na skupu su poslanici Danilo Šaranović (Demokrate) i Marko Milačić (Prava), kao i savjetnici predsjednika Skupštine Alekse Bečića. Saobraćaj na Bulevaru Stanka Dragojevića je prekinut. (rs.sputniknews.com)


19.27 Ambasada SAD: SAD ne određuju sastav vlade Crne Gore
Na sastancima zvaničnika Sjedinjenih Američkih Država sa predstavnicima Vlade i političkim liderima Crne Gore, nastavljamo da naglašavamo da nije na SAD da određuju sastav vlade, navodi se u objavi američke ambasade na Tviteru. Kako su kazali, Sjedinjene Američke Države nemaju stav o predlozima u parlamentu koji se odnose na sastav vlade.
„Dok izabrani lideri Crne Gore moraju pronaći put napred, Sjedinjene Države će raditi sa svakom demokratski formiranom vladom koja osigura da Crna Gora napreduje na svom evroatlantskom putu, što uključuje ubrzavanje pristupanja EU, jačanje članstva u NATO-u i podržavanje zajedničkih vrednosti“, naveli su iz ambasade.


 

19.23 Poruka odbora SNP u Nikšiću i Andrijevici

Odbori SNP u Nikšiću i Andrijevici traže da čelnici partije čuvaju izbornu volju građana
Iz nikšićkog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) saopštili su da aktuelna politička kriza treba da se rješava u okvirima parlamentarne većine.
 

19.07 Protest i u Podgorici

I u Podgorici protest. Ogorčeni građani uzviknu izdaja, izdaja, Dritane izdajice!

(V. K.)

Foto V. K.

18.44 Vuković se obratio Nikšićanima

Nemanja Vuković, predsednik nikšićkog parlamenta obratio se okupljenim građanima ispred zgrade SO i poručio da je na delu izdaja koju savremena Crna Gora ne pamti.

(V. K.)

18.40 Bečić zakazao sednice za 3. i 4. februar

Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sazvao je tri sednice parlamenta, koje će se održati 3. i 4. februara.

-U prethodna dva dana pristigla su mi tri zahteva za vanrednim zasedanjem Skupštine. Podsećam da saglasno Ustavu Crne Gore i Poslovniku o radu Skupštine vanredno zasedanje se saziva na zahtev predsednika Crne Gore, Vlade ili najmanje trećine ukupnog broja poslanika, a da podnosilac zahteva za vanredno zasedanje određuje dan održavanja i dnevni red sednice. Saglasno prethodnom, sazvane su tri sednice vanrednog zasedanja Skupštine Crne Gore“, napisao je Bečić na Tviteru.


18.38 Počeo je i protest u Beranama

Beranci su se ponovo okupili da iskažu nezadovoljstvo zbog predloga da se formira manjinska vlada

18.32 Protest u Nikšiću: Građani viču izdaja, izdaja, uzeio si pare Dritane

U Nikšiću je u toku protest grupe građana koji su se sa Trga Šaka Petrovića uputili do zgrade SO. Ogorčeni opštom političkom situacijom okupljeni skandiraju Izdaja, izdaja. Uzeo si pare Dritane. (V.K.)

Foto V. K.

17.50 Vlada predlaže vanredne izbore u maju

Vlada je u zahtevu upućenom predsedniku Skupštine Crne Gore navela da podnose zahtev za vanrednu sednicu Skupštine, za 4. februar u 10 sati. Vlada navodi da bi se na taj način stvorili uslovi za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, koji se mogu održati zajedno sa predstojećim redovnim lokalnim izborima u maju.

17.11 Ministarstvo prosvete: Izdaja se pamti duže od herojstva

Povodom aktuelne političke situacije u Crnoj Gori oglasili su se i iz Ministarstva prosvete te zemlje.

-Glas naroda treba najjače da čuju oni kojima je on ukazao poverenje. Igranje izbornom voljom većine građana košta skupo one koji to pokušaju. Istorija nas uči da se izdaja pamti duže čak i od herojstva. `Čast i bruka žive dovijeka!`, napisali su na zvaničnom Tviteru tog Ministarstva

17.05 Mediji u CG: Vlada donela odluku o skraćenju mandata Skupštini Crne Gore!

Vlada Crne Gore je na elektronskoj sjednici donijela odluku o skraćenju mandata Skupštini Crne Gore, nezvanično saznaje IN4S

Predlog odluke o skraćenju mandata parlamentu dostavio je premijer Zdravko Krivokapić.

Prema Ustavu Crne Gore, Skupštini mandat može prestati prije vremena – skraćenjem ili njenim raspuštanjem. Predlog za skraćenje mogu podnijeti predsjednik Crne Gore, Vlada ili najmanje 25 poslanika, a odluka o skraćenju mandata donosi se većinom glasova svih poslanika.

16.13 VLADA CRNE GORE: Odlučuje o skraćenju mandata Skupštini?

NA predlog premijera Zdravka Krivokapića crnogorska vlada na elektronskoj sednici odlučuje o skraćenju mandata Skupštini Crne Gore, pišu podgoričke Vijesti.

Prema Ustavu Crne Gore, Skupštini mandat može prestati pre vremena - skraćenjem mandata ili njenim raspuštanjem.

Predlog za skraćenje mogu podneti predsednik Crne Gore, vlada ili najmanje 25 poslanika, a odluka o skraćenju mandata donosi se većinom glasova svih poslanika.

BONUS VIDEO - Kako je pao Milo Đukanović?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju