ANDRIJA MANDIĆ: Ovde smo na raskrsnici, odlučuje se o sudbini Crne Gore

V. K.

20. 01. 2022. u 20:56

JEDAN od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je da će taj savez inicirati nove razgovore lidera svih stranaka skupštinske većine, kako bi se prevazišla teška politička kriza.

АНДРИЈА МАНДИЋ: Овде смо на раскрсници, одлучује се о судбини Црне Горе

Foto: Tanjug/Milica Nikolić

On je u emisiji "Argumenti" na TVCG naveo da čelnici izvršne vlasti Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović treba da podnesu ostavke i da pomognu da se u parlamentarnoj većini postigne kvalitetan dogovor.

Mandić tvrdi da niko nema pravo da izda većinsku volju naroda od 30.avgusta 2020.godine.

-Kad budemo imali, ili registrovali, konkretnu akciju onda ćemo moći da ukažemo da li je bilo ili ne izdaje te narodne volje. Ovde smo na raskrsnici, odlučuje se o sudbini Crne Gore, kazao je Mandić.

Ova Vlada, kako kaže, nema podršku više od šest meseci, podsetivši da je predlagana i rekonstrukcija, da se došlo do 38 poslanika za to, ali URA je bila protiv.

-Mi smo predložili novu vladu uz podršku 41 poslanika, ali onda ni to nije prošlo. Najpoštenije rešenje u takvoj situaciji su prevremeni izbori. DF će uložiti još jedan napor da se dođe do najboljeg rešenja za građane. Nakon teških reči između čelnika izvršne vlasti, sada imamo odluku preko Vocap grupe da Vlada predloži skraćenje mandata parlamentu. DF će pokušati da obavi razgovore sa liderima parlamentarnih stranaka parlaentarne većime da pokušamo kao ljudi do dođemo do nekog rešenja. Mi smo ozbiljni ljudi. Od svađe i vike korist ima samo Demokratska partija socijalista.

Bilo bi ljudski da Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović podnesu ostavke jer bi to pomoglo skupštinskoj vežćini da nađe zajednički jezik. Ali to nije ono što bi pojedinačno svako želeo. Treba sačekati i videti dalji rasplet.Front je spreman i za proteste ako treba da bi se odbranila izborna volja građana.

Vladimir Joković je rekao da će SNP odlučiti u ponedeljak, imaju Glavni odbor.

-Kakav stav zauzme GO, tako ćemo se izjašnjavati. Mi smo slobodni da glasamo. Kod nas je potpuno jedinstvo ali sigurno SNP neće biti protiv interesa Crne Gore, stranke, srpskog naroda u Crnoj Gori i Srpske pravoslavne crkve, rekao je Joković, navodeći da su u svakodnevnoj komunikaciji sa odborima i članstvom širom zemlje.

-Nije SNP partija od juče, to je partija koja traje dugo. Na sastanku Predsedništva partije, sa predsednicima opštinskih odbora, sve je bilo jednoglasno. Ne brinite za SNP. Treba prvo videti šta će biti sa sadašnjom Vladom, i da li će imati podršku u paralmentu. Sve su opcije na stolu. Može da se priča o manjinskoj vladi, da se priča o novoj vladi u okviru aktuelne većine, a može da se ide na nove izbore. Sad je premijer pokrenuo da se raspusti paralment, možda se i to izglasa. Oni koji podržavaju premijera, plus DPS koji želi izbore. Videćemo", kazao je Joković.

BONUS VIDEO - Kako je pao Milo Đukanović?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

U RASKOŠNOM ZELENILU ILI NA BELOM PESKU: Ako izaberete hotel Lujo, ne morate da birate, tu su i plaža sa belim peskom i prelepa šuma