ZAPALJIVA IZJAVA ESKOBARA: "Nije na SAD da se mešaju, ali DF ne može u vladu!"

Novosti onlajn

17. 01. 2022. u 09:35

U CRNOJ GORI i dalje postoje duboke podele, tenzije između vladajuće koalicije i opozicije, ali i tenzije unutar same vladajuće koalicije. Na pitanje šta vidi kao rešenje političke nestabilnosti u Crnoj Gori, koja utiče i na njen napredak ka članstvu u Evropskoj uniji, Eskobar ističe da nije na Sjedinjenim Državama da rešavaju tenzije i probleme vladajuće koalicije unutar jedne članice NATO-a.

ЗАПАЉИВА ИЗЈАВА ЕСКОБАРА: Није на САД да се мешају, али ДФ не може у владу!

Gabrijel Eskobar / Foto Tanjug

- DF je u prošlosti bio veoma protiv NATO-a i nije bio od pomoći svojim izjavama o Kosovu. Tako da ne verujem da se to promenilo i ne smatramo ih odgovarajućim partnerom - poručio je Gabrijel Eskobar.

- Međutim, jasno smo stavili do znanja šta očekujemo, da se nadamo se da će Crna Gora ostati zapadno orijentisana zemlja, čvrsta članica NATO-a i da će nastaviti da napreduje na putu ka članstvu u Evropskoj uniji. Jasno smo stavili do znanja da ne smatramo da sve stranke u političkom spektru ispunjavaju te kriterijume. Ali u međuvremenu, želeli bismo da nastave u tom pravcu. Još jedna komplikacija je što takođe smatramo da oni treba da rade veoma naporno u borbi protiv korupcije. To su naša očekivanja. A kako će rešiti tekuću krizu, zaista zavisi i od lidera zemlje i od glasača - navodi Eskobar.

Na crnogorskim liderima je, navodi, da donesu odluku o tome da li će biti manjinske vlade.

- A što se tiče Demokratskog fronta, on se pokazao kao neko ko izaziva podele, podstiče etničke tenzije, stalno blokira reforme u parlamentu i time blokira put ka Evropi. Takođe je u prošlosti bio veoma protiv NATO-a i nije bio od pomoći svojim izjavama o Kosovu. Tako da ne verujem da se to promenilo i ne smatramo ih odgovarajućim partnerom - poručuje Eskobar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

UHAPŠEN POŠTAR U BUDVI: Osumnjičen da je stavio u džep skoro 5.000 evra, novac namenjen za penzije