LISICE ZASAD SAMO ŠPEDITERU: Posle zaplene pola tone kokaina među bananama u magacinu najvećeg crnogorskog trgovinskog lanca

V. K. - S. Đ.

14. 01. 2022. u 06:30

VIŠE od pola tone kokaina u pošiljci banana namenjenih kompaniji "Voli", kojom gazduje Dragan Bokan, bliski prijatelj predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i vlasnik Košarkaškog kluba Budućnost, pronašli su pre dva dana zaposleni u magacinu Logističkog centra kompanije nadomak Podgorice.

ЛИСИЦЕ ЗАСАД САМО ШПЕДИТЕРУ: После заплене пола тоне кокаина међу бананама у магацину највећег црногорског трговинског ланца

zaplena Deo droge otkriven u tovaru banana

Beli prah, čija tačna količina tek treba da bude utvrđena, radnici su pronašli u paketu sa bananama, a potom je uprava ove firme obavestila policiju. U Podgorici se juče nezvanično moglo čuti da iza narudžbine tovara sa bananama za "Voli" stoji "izvesni biznismen iz Slovenije, poreklom iz Crne Gore". Policija je više sati čekala nalog Milivoja Katnića da krene sa hapšenjima, a juče po podne priveden je Đ. D., špediter iz Bara, zbog sumnje da je, navodno, povezan sa švercom više stotina kilograma kokaina.

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović kazao je da posle pet meseci u Crnoj Gori zaplenjena još jedna ogromna količina kokaina.

- Nastavljamo zajedničku borbu protiv narko-kartela. Odlučno, hrabro i bez kompromisa - poručio je Abazović, čestitajući pripadnicima Agencije za nacionalnu bezbednost, Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave prihoda i carine, kao i tužilaštva.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović takođe je čestitao na uspešnoj akciji u kojoj je zaplenjeno više stotina kilograma droge.

- Saradnja organa na visokom nivou. Snažno u zaštiti građana i građanske Crne Gore.

Milivoje Katnić, Foto: Printskrin

Gradimo poverenje - naveo je Sekulović.

"Pad" najnovijeg "tovara" droge u Crnoj Gori "probudio" je partije na vlasti. Prava Crna Gora zatražila je hitnu reakciju nadležnih u pogledu predsednika "Volija" Dragana Bokana i povezanih sa ovom kompanijom, i po jednakom osnovu kao kada su narkotici zaplenjeni u magacinu Budimira Krstovića i njegove ćerke Marine u Zeti.

- Već drugi put u bananama "Volija" prvo policija, a sada i građani nalaze pakete kokaina.

Vreme je da Dragan Bokan bude uhapšen pod istim razlozima kao i Krstović i njegova ćerka - kazao je lider Prave Crne Gore, Marko Milačić, dodajući da "Volijeve" pakete kokaina plene građani po hladnjačama i rafovima, dok je kokain Krstovićeme firme zaplenjen u akciji policije.

- Dok bezbednosni rizik zaplene jedne pošiljke kokaina u Zeti preuzimaju na sebe specijalne jedinice policije, dotle "Volijev" kokain zatiču građani u njihovim radnjama, ne znajući da li je opasnije prijaviti ili ne prijaviti pakete kokaina, rizikujući svoju i bezbednost svojih porodica. Ako je pošiljka kokaina iz jula 2018. pronađena u hladnjaku kontejnera namenjenog "Voliju", kojom je upropašćena akcija DEA, bila čista slučajnost, ovo je potvrda da sa "Volijem", Bokanom, Đukanovićem i kokainom nema nikakvih slučajnosti, niti je ikada bilo.

On je na svom fejsbuk-profilu napisao da je "Voli" u proteklih pet godina uvećao uvoz banana za 450 odsto.

Jedan od lidera Demokratskog fronta, Nebojša Medojević, u prvoj reakciji rekao je da je zaplena više tona kokaina iznenadila "vazda spremnog za maštu Milivoja Katnića".

- Ako je isporuka bila kontrolisana od strane Specijalnog državnog tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbednost, policije i carine od 2. januara, što nema ni promil šanse, onda je specijalni tužalac morao biti spreman sa saopštenjem za medije i hapšenjima u trenutku kad je kokain zaplenjen. Činjenica da Katniću, koji je inače majstor izmišljanja, pakovanja i maštarenja, trebaju dva dana da smisli neku priču koju će pokušati da proda domaćoj, a posebno međunarodnoj javnosti, ukazuje da sa ovom isporukom nešto debelo nije išlo po planu državnog kartela, koji jedino i može da ubacuje ove količine robe preko Luke Bar. Čekamo, da čujemo kakvu je bajku smislio Katnić, i koga će dobrovoljca ili slučajnu žrtvu pronaći za ritualno medijsko hapšenje - kazao je Medojević, poručujući da je šverc kokaina i cigareta "državni posao" DPS koji je nasledila i Vlada Zdravka Krivokapića.

- DPS kompanija "Voli" je samo kontinuitet osnivanja privatnih firmi za posebne državne programe šverca koje su od ANB osnivane od 1993. godine.

Kako saznajemo, tužilaštvo i policija danas će se u podne oglasiti o aktuelnim predmetima.

Foto MUP

KNEŽEVIĆ: ZAŠTO SE SDT NE OGLAŠAVA

Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta, zapitao se zašto se SDT tokom celog dana nije oglašavao i zbog čega vlasnik "Volija" Dragan Bokan nije uhapšen.

- Ni presa tužilaštva, ni hapšenja Bokana. Da nije zašteka skener? E, da je Saša Sinđelić u Crnoj Gori, ovo bi bilo rešeno. Uhapsite makar mene i magacionera, nešto se čudno ponašam kad pojedem bananu, a luka nema - napisao je Knežević na svom tviter-profilu.

BARSKA CARINARNICA BEZ UPRAVNIKA

KOKAIN, koji je pre dva dana zaplenjen u magacinu "Volija", u luku Bar stigao je 2. januara, a 11. januara je bila na rasporedu za pregled i pretovar. Zaplenom ovog kontingenta narkotika, obelodanjeno je da Carinarnica u Baru nema upravnika od 1. januara. Vršiocu dužnosti upravnika Carinarnice u Baru Željku Ivanoviću je 31. decembra istekao mandat. B. D.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)